Pomarančové korenie

Táto zmes jemne mletej pomarančovej kôry, rozmarínu a zeleného korenia je ideálna predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu.

Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zeleného korenia skvele doplní chuť dusených, grilovaných alebo pečených morských i sladkovodných rýb, morských plodov, kuracieho alebo morčacieho mäsa. Ak by sme mali vypichnúť nejaký recept, vrelo môžeme z hydiny odporučiť kačicu na pomarančovom korení a z ryby sa táto zmes korenia obzvlášť hodí k lososu.

Korenie môžete použiť priamo posypaním na pokrm alebo si pripravte marinádu zmiešaním pomarančového korenia s olejom. 

Ak dávate prednosť vegetariánskej kuchyni, skúste na pomarančovom korení pripraviť zapečené cestoviny alebo grilovanú a pečenú zeleninu.

Ak by ste chceli kombinovať túto zmes s ďalším korením, jeho chuť sa dobre snúbi s bazalkou, estragónom, levanduľou a bobkovým listom.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Aby ste neprišli o jemnú arómu tejto zmesi korenia, odporúčame ho pridať až na posledných pár minút tepelnej prípravy, pretože dlhá alebo vysoká teplota chuť zeleného korenia a pomaranča zničí.
 
Zloženie pomarančového korenia
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2026
Krajina pôvodu Česká republika
Korenisté korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa korenisté korenie s obľubou používa
 
Na čo sa korenisté korenie väčšinou používa