Soľ Fleur de Sel Barbecue / Korenie

Jemné kryštáliky morskej soli Fleur de sel sú zmiešané s upraženou zmesou korenia na grilovanie podľa tradičnej receptúry z ostrova Réunion. 

Dymová aróma tejto zmesi delikátnych soľných kvetov s rascou, koriandrom, pískavicou, cesnakom a sezamovým semienkom premení vašu grilovaciu párty na kulinársku cestu do tropických krajín. Vyskúšajte v jedinom kroku okoreniť a osoliť napríklad grilované steaky, ryby alebo zeleninu. Korenie odporúčame pridať až na záver tepelnej prípravy.

Čo je to Fleur de Sel?

Fleur de Sel, čiže soľné kvety, sú jemné chrumkavé kryštáliky soli, ktoré sa pri odparovaní morskej vody usadzujú ako vrchná tenká vrstva. Tieto soľné kvety pochádzajú z Madagaskaru a získavajú sa teda z morskej vody Indického oceánu.

Pri výrobe Fleur de Sel sa využívajú iba prírodné prirodzené procesy. Morská voda sa pri prílive zachytí vo vodných nádržiach, kde sa počas dňa vďaka slnečnému žiareniu postupne odparuje. Vietor odnáša stúpajúci vlhký vzduch a zanecháva soľný roztok, ktorý je odvádzaný do vysychajúcich bazénov, kým nový príliv opäť zaplavia vodné nádrže.

Keď sa zostávajúca voda v soľnom roztoku odparí, zostane morská soľ. Nie ale vždy ide o drahocennú Fleur de Sel. Tá sa tvorí iba v dňoch s veľkými horúčavami a predovšetkým za priaznivého vetra, ktorý nesmie byť ani príliš silný a ani príliš slabý.

Akonáhle sa vytvorí, sú soľné kryštály ručne zozbierané. Na Fleur de Sel je vhodná iba vrchná vrstva soli o sile asi 1 cm.

Soľ Fleur de Sel nie je vhodná do mlynčekov.  Jej štruktúra je taká jemná, že ju ľahko rozdrvíte medzi prstami. Na jedálenskom stole sa skvele vyníma v dekoračnej mištičke.

Zloženie soli Fleur de Sel Barbecue
Dátum minimálnej trvanlivosti 2. 9. 2029
Krajina pôvodu Nemecko
Fleur de Sel ponúkame v týchto variantoch
 
Na čo sa Fleur de Sel väčšinou používa