29. mája 2017
Figy a hus – kombinácia, ktorá možno prekvapí. Ale ešte viac prekvapí, aké dokonalé spojenie to je. Hus prináša výraznú chuť lahodného hydinového mäsa, ktorá je doplnená sladkou chuťou zrelých fíg. Pripravte sa na oslavu chutí, ktoré vás vtiahnu do svojho okúzľujúceho tanca. Pokračovať
|
18. apríla 2017
Často sa nás pýtate na karí pastu a ako si ju pripraviť. Vybavili sme sa preto korením, miskou a zásterou a vyskúšali sme si prípravu domácej karí pasty, ktorá by bola vždy po ruke v množstve, ktoré spotrebujeme a bez soli.
Existujú rôzne varianty s citrónovou trávou a gáfrovými lístkami. Pokračovať
|
3. apríla 2017
Nasledujúci recept je od našej milej pani zákazníčky, ktorej veľmi ďakujeme!
Tohtoročná Veľká noc som sa rozhodla trochu experimentovať a okrem klasického baránka som si vymyslela slanú tortu. Pokračovať
|
31. marca 2017
Naša milá pani zákazníčka Klára Navrátilová nám zaslala zaujímavý recept na u nás neznáme tradičné maďarské jedlo, ktorému sa hovorí tokáň. Veľmi ďakujeme a ideme variť :-).
Korenistý tokáň
V názve tohto pokrmu rozumieme slovu „korenie“, ale tokáň je záhadou. Nikto presne nevie, čo to vlastne je, ale všetci ho varia. Pokračovať
|
26. marca 2017
Malú domácu paštétu s bourbonským korením, ktoré je príjemne aromatické, vonia ako píniové oriešky a navyše je úžasne pálivý, zvládnete pripraviť do 30 minút. Paštéty a nátierky sú skvelé na experimentovanie s korením a surovinami. Ďalší pepřový tip na tento týždeň tak nebolo možné vybrať inak. Pokračovať
|
17. marca 2017
Pre milovníkov čierneho korenia sme pripravili tento recept na ľahko pikantné morčacie prsia. Pokračovať
|
10. marca 2017
Tento mesiac sme zasvätili čiernému koreniu a tak prvý recept nemôže byť snáď nič iné, než poriadny šťavnatý steak, na ktorom korenie poteší nielen chuťové bunky, ale aj oko. Pokračovať
|
27. februára 2017
Maďarskom sme tento mesiac začínali a keď ide o papriku, tak tam zákonite aj musíme skončiť. A ako inak, než nad kotlíkom plným lahodného hovädzieho gulášu. Pokračovať
|
20. februára 2017
Inšpiráciu k poslednému receptu paprikovej sady sme získali úplne náhodne v našom obchode pri konzultácii korenia so zákazníkom, ktorý si niesol váženú kyslú kapustu. Áno, u nás v Nusliach si môžete odniesť vo vlastných nádobách nielen naše korenie a bylinky, ale cez ulicu aj kyslú kapustu na váhu. Pokračovať
|
14. februára 2017
V tomto stále mrazivom, ale slnečnom februárovom týždni, by sme vás radi zoznámili s červenou krásavicou z pestré paprikovej rodiny. S kvalitnou sladkou španielskou paprikou nemusí byť žiadna návšteva nečakaná. Právom sa bude hrdo hlásiť do základnej zostavy domáceho tímu korenia. Pokračovať
|
5. februára 2017
Keď sa povie paprika, tak sa snáď všetkým vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš sme pre vás prichystali na inom mieste a tentoraz si uvaríme iné tradičné maďarské jedlo - Halászlé, alebo rybiu polievku (halász - ryba, léves - polievka).
Základom tejto polievky je kapor, sumec alebo zubáč. Pokračovať
|
31. januára 2017
Deň pred samotnou konzumáciou (aby sa guláš pekne ťahal a ingrediencie sa mali čas spojiť) zahájime prípravu a nalejeme si pohár vína. Samozrejme preto, aby sme zistili, či nie je skazené a nezničilo nám celý obed :-).
Vo väčšom hrnci, najlepšie v takom, ktorý sa nepripaľuje, zosklovatíme na oleji cibuľu. Pokračovať
|
30. januára 2017
Recept na jednoduchý dresing s chuťou gréckeho korenia na Tzatziki na ochutenie zeleninového šalátu alebo ako príloha k pečenému či grilovanému mäsu. Pokračovať
|
29. októbra 2016
Husa na divoko nie je len receptom, je to zážitok z rustikálne pripravenej tradičnej hydiny. Ide o klasický recept, ktorý kombinuje bohatú chuť husi s výraznými tónmi suchého červeného vína a klasickým korením na divočinu. Táto kombinácia dáva mäsu jedinečnú a lahodnú chuť, ktorá je neodolateľná. Pokračovať
|
14. októbra 2016
Na prípravu vynikajúceho domáceho škoricového likéru potrebujete buď dve tyčinky cejlónskej škorice a približne 15 celých klinčekov alebo môžete zmiešať lyžičku mletej cejlónskej škorice a pol lyžičky mletého klinčeka. V oboch prípadoch pridáte pol lyžičky mletého muškátového orieška. Pokračovať
|
27. apríla 2016
Čo budeme potrebovať:
Kurkuma
Garam masala / tandoori masala
Rímska rasca
Postup prípravy:
Hrnček červené šošovky varíme domäkka, osolíme, pridáme pol lyžičky kurkumy a podľa chuti rímsku rascu a pol lyžičky korenia masala. "Upastujeme" vidličkou. Ozdobíme drvenou chilli papričkou. Pokračovať
|
15. apríla 2016
Recept na jednoduchú citrónovú zálievku so šalátovým korením na ochutenie zeleninového šalátu. Pokračovať
|
29. marca 2016
Na prípravu skutočne vynikajúcej chuťovej bomby si pripravte jeden banán, polovicu hrušky alebo celé jablko, lyžičku medu, pol lyžičky kurkumy, štipku korenia, lyžičku mletej cejlónskej škorice a šťavu z polovice citróna. Pokiaľ nemáte radi med, môžete namiesto neho pridať napr. Pokračovať
|
7. januára 2016
Čo budeme potrebovať:
veľká repa
dve zemiaky
mrkva, štvrť zeleru, petržlen
červená cibuľa
dve paradajky
kyslá kapusta
korenie: korenie, soľ, koriander celý, koriander list, nové korenie, bobkový list
Postup prípravy:
Zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku opražíme na masti a pridáme kocky, premiešame a zalejeme Pokračovať
|
30. novembra 2015
Pripravili sme pre vás tip na jednoduchý, lacný a originálny darček, ktorý ocení každý gurmán aj estét: nakladaný hermelín ozdobený chilli niťami.
Vlastná príprava je rovnaká ako u klasického nakladaného hermelínu, prípadne aj iných plesňových syrov. Pokračovať
|