Recepty

Grilovaná hus s figami

Grilovaná hus s figami

Figy a hus – kombinácia, ktorá možno prekvapí. Ale ešte viac prekvapí, aké dokonalé spojenie to je. Hus prináša výraznú chuť lahodného hydinového mäsa, ktorá je doplnená sladkou chuťou zrelých fíg. Pripravte sa na oslavu chutí, ktoré vás vtiahnu do svojho okúzľujúceho tanca.Pokračovať
 
Recept na domácu karí pastu

Recept na domácu karí pastu

Často sa nás pýtate na karí pastu a ako si ju pripraviť. Vybavili sme sa preto korením, miskou a zásterou a vyskúšali sme si prípravu domácej karí pasty, ktorá by bola vždy po ruke v množstve, ktoré spotrebujeme a bez soli. Existujú rôzne varianty s citrónovou trávou a gáfrovými lístkami.Pokračovať
 
Slaná torta s kurkumou

Slaná torta s kurkumou

Nasledujúci recept je od našej milej pani zákazníčky, ktorej veľmi ďakujeme! Tohtoročná Veľká noc som sa rozhodla trochu experimentovať a okrem klasického baránka som si vymyslela slanú tortu.Pokračovať
 
Korenistý tokáň

Korenistý tokáň

Naša milá pani zákazníčka Klára Navrátilová nám zaslala zaujímavý recept na u nás neznáme tradičné maďarské jedlo, ktorému sa hovorí tokáň. Veľmi ďakujeme a ideme variť :-). Korenistý tokáň V názve tohto pokrmu rozumieme slovu „korenie“, ale tokáň je záhadou. Nikto presne nevie, čo to vlastne je, ale všetci ho varia.Pokračovať
 
Paštéta a la Bourbon

Paštéta a la Bourbon

Malú domácu paštétu s bourbonským korením, ktoré je príjemne aromatické, vonia ako píniové oriešky a navyše je úžasne pálivý, zvládnete pripraviť do 30 minút. Paštéty a nátierky sú skvelé na experimentovanie s korením a surovinami. Ďalší pepřový tip na tento týždeň tak nebolo možné vybrať inak.Pokračovať
 
Morčacie prsia na čiernom korení

Morčacie prsia na čiernom korení

Pre milovníkov čierneho korenia sme pripravili tento recept na ľahko pikantné morčacie prsia.Pokračovať
 
Kráľovský roštenec na korení

Kráľovský roštenec na korení

Tento mesiac sme zasvätili čiernému koreniu a tak prvý recept nemôže byť snáď nič iné, než poriadny šťavnatý steak, na ktorom korenie poteší nielen chuťové bunky, ale aj oko.Pokračovať
 
Tajomstvo maďarského kotlíka

Tajomstvo maďarského kotlíka

Maďarskom sme tento mesiac začínali a keď ide o papriku, tak tam zákonite aj musíme skončiť. A ako inak, než nad kotlíkom plným lahodného hovädzieho gulášu.Pokračovať
 
Údená nuselská kapusta

Údená nuselská kapusta

Inšpiráciu k poslednému receptu paprikovej sady sme získali úplne náhodne v našom obchode pri konzultácii korenia so zákazníkom, ktorý si niesol váženú kyslú kapustu. Áno, u nás v Nusliach si môžete odniesť vo vlastných nádobách nielen naše korenie a bylinky, ale cez ulicu aj kyslú kapustu na váhu.Pokračovať
 
Španielske červené perly

Španielske červené perly

V tomto stále mrazivom, ale slnečnom februárovom týždni, by sme vás radi zoznámili s červenou krásavicou z pestré paprikovej rodiny. S kvalitnou sladkou španielskou paprikou nemusí byť žiadna návšteva nečakaná. Právom sa bude hrdo hlásiť do základnej zostavy domáceho tímu korenia.Pokračovať
 
Halászlé - maďarská rybia polievka

Halászlé - maďarská rybia polievka

Keď sa povie paprika, tak sa snáď všetkým vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš sme pre vás prichystali na inom mieste a tentoraz si uvaríme iné tradičné maďarské jedlo - Halászlé, alebo rybiu polievku (halász - ryba, léves - polievka). Základom tejto polievky je kapor, sumec alebo zubáč.Pokračovať
 
Kráľovské hovädzie na víne

Kráľovské hovädzie na víne

Deň pred samotnou konzumáciou (aby sa guláš pekne ťahal a ingrediencie sa mali čas spojiť) zahájime prípravu a nalejeme si pohár vína. Samozrejme preto, aby sme zistili, či nie je skazené a nezničilo nám celý obed :-). Vo väčšom hrnci, najlepšie v takom, ktorý sa nepripaľuje, zosklovatíme na oleji cibuľu.Pokračovať
 
Jogurtový dresing na grécky spôsob

Jogurtový dresing na grécky spôsob

Recept na jednoduchý dresing s chuťou gréckeho korenia na Tzatziki na ochutenie zeleninového šalátu alebo ako príloha k pečenému či grilovanému mäsu.Pokračovať
 
Hus na divoko

Hus na divoko

Husa na divoko nie je len receptom, je to zážitok z rustikálne pripravenej tradičnej hydiny. Ide o klasický recept, ktorý kombinuje bohatú chuť husi s výraznými tónmi suchého červeného vína a klasickým korením na divočinu. Táto kombinácia dáva mäsu jedinečnú a lahodnú chuť, ktorá je neodolateľná.Pokračovať
 
Škoricový domáci likér

Škoricový domáci likér

Na prípravu vynikajúceho domáceho škoricového likéru potrebujete buď dve tyčinky cejlónskej škorice a približne 15 celých klinčekov alebo môžete zmiešať lyžičku mletej cejlónskej škorice a pol lyžičky mletého klinčeka. V oboch prípadoch pridáte pol lyžičky mletého muškátového orieška.Pokračovať
 
Malý indický bochník

Malý indický bochník

Čo budeme potrebovať: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Rímska rasca Postup prípravy: Hrnček červené šošovky varíme domäkka, osolíme, pridáme pol lyžičky kurkumy a podľa chuti rímsku rascu a pol lyžičky korenia masala. "Upastujeme" vidličkou. Ozdobíme drvenou chilli papričkou.Pokračovať
 
Citrónová zálievka so šalátovým korením

Citrónová zálievka so šalátovým korením

Recept na jednoduchú citrónovú zálievku so šalátovým korením na ochutenie zeleninového šalátu.Pokračovať
 
Škoricová bomba

Škoricová bomba

Na prípravu skutočne vynikajúcej chuťovej bomby si pripravte jeden banán, polovicu hrušky alebo celé jablko, lyžičku medu, pol lyžičky kurkumy, štipku korenia, lyžičku mletej cejlónskej škorice a šťavu z polovice citróna. Pokiaľ nemáte radi med, môžete namiesto neho pridať napr.Pokračovať
 
Repáková polievka

Repáková polievka

Čo budeme potrebovať: veľká repa dve zemiaky mrkva, štvrť zeleru, petržlen červená cibuľa dve paradajky kyslá kapusta korenie: korenie, soľ, koriander celý, koriander list, nové korenie, bobkový list Postup prípravy: Zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku opražíme na masti a pridáme kocky, premiešame a zalejemePokračovať
 
Nakladaný hermelín s chilli niťami

Nakladaný hermelín s chilli niťami

Pripravili sme pre vás tip na jednoduchý, lacný a originálny darček, ktorý ocení každý gurmán aj estét: nakladaný hermelín ozdobený chilli niťami. Vlastná príprava je rovnaká ako u klasického nakladaného hermelínu, prípadne aj iných plesňových syrov.Pokračovať