Hus po mexicku

 Hus po mexicku
 

Mexická kuchyňa je známa svojim charakteristickým výrazom a bohatými chuťami. A čo ak by sme vzali tradičnú časť mexického jedla a skombinovali ju s našou husou?

Keď tieto dva prvky spojíte, vznikne jedlo, ktoré je úplne výnimočné a pôsobivé. Predstavujeme vám hus po mexicku, kombináciu chrumkavých nachos, pikantného mäsa a sviežich prísad. Toto jedlo je ideálne pre večierok alebo rodinné stretnutie, kde chcete svojim hosťom ponúknuť niečo výnimočné. Chystáte sa objaviť niečo, čo úplne predefinuje vaše predstavy o nachos! Ideálne jedlo pre rôzne príležitosti - od letnej grilovacej párty až po jesenné sledovanie športových prenosov.

Čo budeme potrebovať?

Čo budeme potrebovať na nachos?

  • 350 g strúhaného syra typu chedar
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra
  • 500 g nakladanej fazule
  • 1/2 cibule
  • 1/2 šálky nakrájaných paradajok
  • 1-2 avokáda, nakrájané na kúsky
  • 1-2 čerstvé jalapeños
  • 250 g tortilla chipsy
     

Ako na to?

  1. Husie stehná osolíme a vložíme do hlbokého hrnca spolu s kúskami cibule, cesnakom, bobkovým listom, chilli chipotle a zalejeme pivom. Privedieme do varu, znížime teplo a necháme dusiť prikryté asi 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké.
  2. Hotové mäso vyberieme a oddelíme od kostí a kože a nakrájame na menšie kúsky.
  3. V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme husacie mäso s mletou rímskou rascou, koriandrom, mletou cibuľou a cesnakom, kým sa ľahko nesfarbí. Dochutíme soľou a korením.
  4. Predohrejeme si rúru na 175°C. Tortilla chipsy rovnomerne rozložíme na plech alebo do hlbokej panvice. Pridáme konzervované fazule, chedar syr, nakrájanú cibuľu a pokrájané husacie mäso. Pokladáme ďalšiu vrstvu chipsov a pokračujeme vo vrstvení, pokiaľ máme dostatok ingrediencií. Pečieme v predhriatej rúre 5–10 minút, kým sa syr nerozpustí.
  5. Hotové nachos ozdobíme koriandrom, pokrájaným avokádom, paradajkami a papričkami jalapeños. Podávame horúce.