Mexická kuchyňa je známa svojim charakteristickým výrazom a bohatými chuťami. A čo ak by sme vzali tradičnú časť mexického jedla a skombinovali ju s našou husou?
Keď tieto dva prvky spojíte, vznikne jedlo, ktoré je úplne výnimočné a pôsobivé. Predstavujeme vám hus po mexicku, kombináciu chrumkavých nachos, pikantného mäsa a sviežich prísad. Toto jedlo je ideálne pre večierok alebo rodinné stretnutie, kde chcete svojim hosťom ponúknuť niečo výnimočné. Chystáte sa objaviť niečo, čo úplne predefinuje vaše predstavy o nachos! Ideálne jedlo pre rôzne príležitosti - od letnej grilovacej párty až po jesenné sledovanie športových prenosov.
Čo budeme potrebovať?
Čo budeme potrebovať na nachos?
- 350 g strúhaného syra typu chedar
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 500 g nakladanej fazule
- 1/2 cibule
- 1/2 šálky nakrájaných paradajok
- 1-2 avokáda, nakrájané na kúsky
- 1-2 čerstvé jalapeños
- 250 g tortilla chipsy
Ako na to?
- Husie stehná osolíme a vložíme do hlbokého hrnca spolu s kúskami cibule, cesnakom, bobkovým listom, chilli chipotle a zalejeme pivom. Privedieme do varu, znížime teplo a necháme dusiť prikryté asi 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké.
- Hotové mäso vyberieme a oddelíme od kostí a kože a nakrájame na menšie kúsky.
- V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme husacie mäso s mletou rímskou rascou, koriandrom, mletou cibuľou a cesnakom, kým sa ľahko nesfarbí. Dochutíme soľou a korením.
- Predohrejeme si rúru na 175°C. Tortilla chipsy rovnomerne rozložíme na plech alebo do hlbokej panvice. Pridáme konzervované fazule, chedar syr, nakrájanú cibuľu a pokrájané husacie mäso. Pokladáme ďalšiu vrstvu chipsov a pokračujeme vo vrstvení, pokiaľ máme dostatok ingrediencií. Pečieme v predhriatej rúre 5–10 minút, kým sa syr nerozpustí.
- Hotové nachos ozdobíme koriandrom, pokrájaným avokádom, paradajkami a papričkami jalapeños. Podávame horúce.