Ak to máte radi poriadne pikantné, toto korenie je ako stvorené pre vás. Žiadna fádna príloha, ale hranolky, ktoré majú poriadnu štipľavosť! Toto pálivé kúzlo dodá iskru nielen chrumkavým hranolkám, ale aj pečeným zemiakom, domácim čipsom či americkým zemiakom. Stačí len posypať a užívať si dokonalú kombináciu papriky, chilli, cesnaku a množstva ďalších korenín, ktoré spolu vytvárajú ten pravý ohnivý mix. A žiadne dosoľovanie – táto zmes už má všetko, čo treba.
Mimochodom, ak skôr hľadáte klasické korenie na hranolky, mrknite na naše korenie na hranolky Klasik, a ak chcete zemiaky s jemným údeným nádychom, siahnite po údenom korení na hranolky.
Ako korenie použiť?
Skôr než sa do toho pustíte, vedzte, že táto zmes má grády! Takže ak chcete štipľavosť trochu krotiť, začnite radšej s menšou dávkou.
- Hranolky na maximum – Upečte alebo vysmažte hranolky dozlatista a ešte horúce ich premiešajte s týmto korením. Cesnak a chilli sa krásne rozvoňajú a chuť bude fantastická.
- Americké zemiaky s ostrým nádychom – Pridajte do oleja trochu korenia, premiešajte so zemiakmi a upečte v rúre. Výsledkom budú dokonale chrumkavé, pikantné zemiaky s jemným nádychom cesnaku a rímskej rasce.
- Domáce čipsy s ohnivým dotykom – Nakrájajte zemiaky na tenké plátky, usmažte alebo upečte v rúre a posypte touto zmesou. K nim sa skvele hodí kečup alebo kyslá smotana.
- Pikantné dipy – Zmiešajte korenie s majonézou, jogurtom alebo kyslou smotanou a pripravte si fantastický dip ku grilovanému mäsu alebo zelenine.
Tip pre fajnšmekrov: Toto korenie nie je len na zemiaky! Skúste ho pridať do marinád na kuracie krídelká alebo nasypať na domáci popcorn pre trochu ostrejší filmový večer.