Korenie Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na prvé privoňanie typicky exotická zmes korenia zo severnej Afriky. To, čo je pre Indiu karí, je pre Maroko Ras el Hanout.

Ras el hanout chutí intenzívne korenene s jemnou pálivosťou a ľahkou kyslosťou. Hrejivosť klinčekov a sladkosť škorice v kombinácii s pomarančovou kôrou vytvára v chuti a vôni orientálne kvetinové tóny.

Pre svoju výnimočnosť sa zmes korenia Ras el Hanout v Maroku nepoužíva pri každodennom varení, ale skôr pri zvláštnych príležitostiach. Aj keď by sa dalo povedať, že akákoľvek príležitosť sa vďaka tomuto koreniu stane výnimočnou.

Najčastejšie sa korenie Ras el Hanout používa pri ochutení rôznych variácií kuskusu, či už s jahňacím alebo kuracím mäsom, tak samozrejme na vegetariánsky alebo vegánsky spôsob. Okrem kuskusu je obľúbený so sladkými zemiakmi a šošovkou alebo na grilovaných rybách.

Zloženie korenie Ras el Hanout Môže obsahovať stopy zeleru a horčice.
Dátum minimálnej trvanlivosti 5. 3. 2028
Krajina pôvodu Nemecko
Druh kuchyne, v ktorej sa Korenie Ras el Hanout s obľubou používa
 
Na čo sa Korenie Ras el Hanout väčšinou používa