Tasmánske horské korenie je austrálska špecialita pochádzajúca z divoko rastúcej rastliny. V dávnych dobách sa v Austrálii používal ako náhrada klasického korenia, ktoré v ďalekej kolónii nebolo dostupné.
Tasmánske korenie chutí najskôr ovocne sladko a potom zrazu prekvapí intenzívnou korenitosťou. To vedie k mierne opojnému pocitu. Hodí sa predovšetkým k červenému mäsu, pokrmom zo zveriny alebo napríklad steaku z tuniaka. Pretože obsahuje červené farbivo, dodáva farbu nevýrazným bledým omáčkam. V Japonsku ním s obľubou aromatizujú Wasabi. Okrem jedla sa používa aj na ochutenie alkoholických nápojov.
Bobula tasmánskeho korenia obsahuje polygodial, ktorý ponúka jedinečný zážitok z korenenosti, ale aj eugenol, vitamíny A a C a rôzne minerály.
Ak chcete z tasmánskeho korenia vyťažiť maximum, odporúčame korenie pomlieť alebo podrviť až tesne pred použitím. Je lepšie korenie nevariť, aby sa nestratila jeho aróma. Je menej vhodný na použitie v mlynčeku na korenie, pretože guličky majú tendenciu mlecí mechanizmus upchať, radšej teda použite mažiar.