Morská soľ údená na bukovom dreve

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špecializovanej firme v nemeckom Sasku, kde majster údenár soľ údi 140 hodín na bukovom dreve. Výsledkom je čisto prírodný produkt bez pridania umelej arómy alebo farbiva.

Vďaka tomu má bohatú a intenzívnu údenú chuť i vôňu, ktorú môžete obohatiť kuracie alebo bravčové mäso, ryby, tofu, strukoviny alebo napríklad zemiaky a vaječné pokrmy. Obzvlášť vynikajúca je na prípravu dymových barbecue omáčok a marinád. Táto údená soľ je darom z nebies pre vegetariánov i vegánov, vďaka ktorej si môžu obohatiť jedálniček o chuť slaniny a ďalších údených mäs.

 
Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Ak si chcete v domácich podmienkach užiť chuť zemiakov pečených v popole, stačí, keď uvaríte zemiaky v šupke osolenej touto údenou morskou soľou.
 
Zloženie údené morské soli
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 2. 2030
Krajina pôvodu Nemecko
Údená morská soľ ponúkame v týchto variantoch
 
Na čo sa údená morská soľ väčšinou používa