V diskusnom programe Káva o štvrtej na rozhlasových vlnách Dvojky Slovenského rozhlasu sme si s moderátorom Tomásom Voženílkom rozprávali o korení. Najprv sme krátko povedali históriu korenia a jeho úlohu ako v dávnych časoch, tak aj v dnešnej modernej kuchyni. Ďalej sme predstavili exotické korenie s názvom asafoetida, ktorému sa po slovensky hovorí trochu jadrovo "čertovo lajno" a poradili sme, ako s ním v kuchyňu pracovať. Pre mnoho poslucháčov bola určite zaujímavá a dôležitá informácia, že väčším množstvom muškátového orieška sa môže človek priotráviť alebo si dokonca spôsobiť smrť.
Predovšetkým sme ale odpovedali na otázky poslucháčov, ktorých sa tentoraz zišiel naozaj celý rad a tak sa bohužiaľ na všetky otázky nedostalo. V programe sa napríklad dozviete, že česká rasca je najlepšia na svete a ako vám pomôže pri skladovaní zemiakov alebo že existuje viac druhov škorica a aký je medzi nimi rozdiel. Odpovieme aj na často kladenú otázku, prečo je vanilkový struk tak drahý.
Program si môžete vypočuť v archíve Českého rozhlasu.