Aníz celý BIO

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod.

Anízové korenie je dôležitou ingredienciou v receptoch ázijskej kuchyne, predovšetkým v indickej a čínskej, kde sa s obľubou pridáva do pokrmov z mäsa.

V sladkej kuchyni ho objavíme v ovsených kašiach, sladkých ryžových pokrmoch i mliečnej polievke.

Pretože aníz pôsobí veľmi dobre proti nadúvaniu, svoje významné miesto si vydobyl aj v pečenie, kde sa pridáva do koláčov, vianočného pečiva, anízových placiek a samozrejme býva súčasťou chlebového korenia.

Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 9. 2027
Krajina pôvodu Egypt
Aníz ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa aníz s obľubou používa
 
Na čo sa aníz väčšinou používa