Ak milujete orientálnu kuchyňu, potom je táto zmes korenia presne to, čo potrebujete na dokonalý marocký kuskus. Jej vyvážená kombinácia sladkých a korenistých tónov s nádychom exotického Orientu dodá kuskusu hĺbku a výraznú vôňu. S týmto korením však pripravíte nielen tradičný kuskus so zeleninou či mäsom, ale aj ďalšie lahôdky severoafrickej a blízkovýchodnej kuchyne.
Ako používať korenie na kuskus?
Táto zmes korenia sa výborne hodí nielen do jedál s kuskusom, ale aj do mäsových, zeleninových a ryžových pokrmov:
- Tradičný marocký kuskus – Zmiešajte uvarený kuskus s dusenou zeleninou, jahňacím mäsom a cícerom, dochuťte touto zmesou a nechajte chute krásne prepojiť do bohatého aromatického jedla.
- Zeleninový kuskus – Skvelý ako ľahká príloha alebo sýte hlavné jedlo. Táto zmes dodá pokrmu príjemnú korenistú chuť s nádychom škorice a rímskej rasce.
- Pečené mäso – Korenie je výborné na jahňacie, kuracie alebo hovädzie mäso. Stačí mäso posypať zmesou, pridať olivový olej a nechať odležať pre dokonale prevoňaný výsledok.
- Dusená a pečená zelenina – Ochuťte cukety, baklažány, mrkvu alebo papriky a pripravte z nich aromatickú prílohu alebo hlavné jedlo plné chutí severnej Afriky.
- Omáčky a polievky – Pridajte korenie do paradajkovej omáčky, hustých zeleninových polievok alebo vývaru a získate bohatšiu, hlbšiu chuť s orientálnym nádychom.
- Ryža a iné prílohy – Táto zmes korenia je výborná aj do pilafu, bulguru alebo pečených zemiakov. Stačí štipka a príloha dostane exotický nádych.
Objavte aj ďalšie chute Orientu!
Ak chcete svoju misku kuskusu obohatiť o ďalšie exotické chute, vyskúšajte naše orientálne korenie Ras el Hanout, Baharat alebo pálivú Harissu.