Najlepšie korenie na zverinu

Zdravá a chutná zverina je najlepšia čerstvá, bohužiaľ je dostupná iba jeseň av zime. V špecializovaných obchodoch sa ale dá kvalitné mrazené vákuovo balené mäso kúpiť po celý rok. Pernatá je vhodná na pečenie, vysoká na omáčky a minútky, čierna je univerzálna. Obľúbení sú bažanti na pečenie, dusenie, grilovanie alebo na ragov. Mäso je dobré podľa druhu nechať odležať a potom stačí vybrať jednoducho vhodné korenie. Do omáčok sú vynikajúce sušené slivky natural a brusnice, ktoré skvele nasiaknu omáčku.  Dančí guláš môžete navyše vylepšiť lyžičkou zmesou perníkového korenia.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na zverinu

Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Modročierne plody dreviny borievky sa nazývajú borievky, obsahujú mnoho aromatických látok, ktoré vydávajú charakteristickú lesnú vôňu. Borievka je obľúbeným ko...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie z indickej oblasti Malabar je po celom svete tiež známe pod názvom tigrie korenie. To, že sa v tejto oblasti Indie takisto pestuje ďalší slávny k...
Divočina

Divočina

Tradičná česká zmes korenia na pečené mäso aj minútky s chuťou divočiny....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
Klobásové korenie

Klobásové korenie

Ak ste nadšenci do domácej výroby klobás alebo jednoducho milujete klasické chute tradičnej českej kuchyne, naše klobásové korenie je pre vás ako stvorené....
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
Korenie farebné

Korenie farebné

Klasická zmes červeného, zeleného, čierneho a bieleho korenia je obohatená o sečuánske korenie. Sečuánske korenie je jedno z najstarších čínskych korení s príje...
korenie na zverinu

korenie na zverinu

Zmes korenia na ochutenie všetkých zverinových špecialít....
koriander

koriander

Mletý koriander má so svojou príjemnou korenenou chuťou a vôňou exotických diaľok rozmanitú paletu uplatnenia. Od sladkých perníčkov a vianočného pečiva, cez ša...
kubebové korenie

kubebové korenie

Plody kubebového korenia sú malé zelené bobule, ktoré sa, podobne ako u čierneho korenia, po zbere sušia na slnku, až ich šupka sčernie. Avšak na rozdiel od čie...
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
Perníkové korenie

Perníkové korenie

Korenie je ideálne nielen na prípravu klasického nadýchaného perníka, koláčov alebo buchiet s perníkovou príchuťou, ale tiež sa skvele hodí na vianočné perníčky...
Provensálske korenie

Provensálske korenie

Zmes byliniek obíbených vo francúzskej Provence, ktorá sa hojne používa predovšetkým na korenenie všetkých druhov mäsa, ale aj na dusenú zeleninu, omáčky, cesto...
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....
zverina

zverina

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia na zver je dokonale vyvážená, aby zvýraznila chuť zverinových pokrmov, a pritom im dodala jemnú pikantnosť a hĺbku....