Za toto korenie by nás v stredoveku možno aj upálili :-). Čarodejnica je čarovná kombinácia 27 ingrediencií, ktorá dokáže premeniť obyčajné jedlo na niečo magické. Má mierne pálivú chuť, v ktorej sa prelínajú tóny exotických korenín, byliniek a štipky škorice. Či ju použijete na mäso, do omáčok alebo trebárs do nátierok, vždy dodá jedlu niečo výnimočné – ako by ste varili s kvapkou tajného kúzla.
Toto korenie sa však nehodí len na gril či pečenie. Skvele dochutí guláše, nátierky, zeleninu, dresingy či dokonca jedlá z strukovín. Okrem mäsových pokrmov si ale Čarodejnicu zamilujú aj vegetariáni, pretože dodá hĺbku a šťavnatosť aj rôznym zeleninovým receptom. A ak radi experimentujete, vyskúšajte s Čarodejnicou napríklad pečené zemiaky – zaručene si tým vyčarujete pár obdivných pohľadov od stravníkov.
Ako Čarodejnicu použiť?
Táto univerzálna zmes si rozumie s mäsom, zeleninou aj omáčkami, takže s ňou môžeme naozaj čarovať:
- Mäso na grile aj na panvici – Čarodejnica sa hodí na bravčové, hovädzie, kuracie aj jahňacie. Zmiešajte ju s olejom a nechajte mäso pred grilovaním alebo pečením chvíľu odležať.
- Guláše a omáčky – Pridajte pár lyžičiek do hovädzieho gulášu, paradajkovej omáčky alebo dusenej zeleniny a užite si plnú, bohatú chuť.
- Nátierky a dipy – Výborná do tvarohových či strukovinových nátierok alebo do jogurtového dipu k zelenine či mäsu.
- Šaláty a dresingy – Pridajte ju do zálievky na šalát, do majonézy alebo jogurtového dresingu a vytvorte nečakane lahodnú kombináciu chutí.
- Zeleninové jedlá – Skúste ju na pečenej cukete, baklažáne alebo v šošovicovom kari – Čarodejnica je skvelá aj pre vegánsku kuchyňu.
- Domáci chlieb a pečivo – Pridajte trochu zmesi do cesta a vykúzlite voňavý chlieb so štipkou mágie.
Tip na čarovný pečený hermelín: Hermelín potrite trochou oleja, posypte korením Čarodejnica a dajte na gril alebo do rúry. Po pár minútach sa syr krásne spojí s chuťou byliniek a vytvorí neodolateľnú dobrotu.