Španielska pálivá paprika / Korenie

Mletá pálivá paprika sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok a gulášov, ale aj ako efektné zdobenie napr. na syrové nátierky z plesňových syrov. Hodí sa teda na denné použitie v kuchyni, ako aj na slávnostnú tabuľu s výberom jednohubiek.

Kapsacín, ktorý je v pálivých paprikách bohato zastúpený a ktorý spôsobuje v našich ústach tú známu ostrú a pálivú chuť, tiež tíši bolesť a stimuluje srdce. Ak hľadáte do svojho hrnca niečo ešte pálivejšie, než sú tieto papriky, odporúčame rôzne druhy chilli papričiek ako napr. habanero alebo jalapeño. Obľúbený je tiež kayenské korenie. 

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 8. 2026
Krajina pôvodu Španielsko
Pálivá paprika je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa pálivá paprika s obľubou používa
 
Na čo sa pálivá paprika väčšinou používa