Najlepšie korenie na pizzu

Vďaka vhodnej kombinácii voňavého korenia môžete mať slnečné Taliansko na tanieri kedykoľvek si spomeniete. Korenie nemusí byť nutne spojené s cestom na pizzu. S lístkovým cestom a paradajkami posypané rôznymi druhmi sušených byliniek alebo hotovou zmesou korenia pripravíte veľmi jednoduché a rýchle občerstvenie. Naozaj skvele chutia v kombinácii so zapečenými cestovinami so zeleninou a syrom alebo na ozdobenie vyprážanej cukety alebo baklažánu. Vyskúšajte cestíčko na vyprážanie napr. obaľovaného patizónu. Na prípravu cestíčka zmiešate múku, pivo, vajcia a bylinky. Z byliniek odporúčame napr. medvedí cesnak.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na pizzu

Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Talianske stredne ostré korenie na špagety aj iné cestoviny, pizzu, šaláty, grilovanú zeleninu alebo do marinád na grilované mäso....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľa

cibuľa

Sušená cibuľa prináša do kuchyne pohodlie bez kompromisov v chuti. Keď máte po ruke sušenú cibuľu, môžete kedykoľvek okamžite pridať bohatú, cibuľovú chuť do va...
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Ak hľadáte výraznú červenú farbu a jemne sladkú paprikovú chuť, ale nechcete ostré chilli, táto hrubo drvená červená paprika je ideálna voľba. Má krásnu sýtu fa...
chilli

chilli

Nie len mexická, indická či thajská kuchyňa sa nezaobíde bez chilli. Pre mnohých z nás patria chilli papričky medzi najdôležitejšie koreniny v kuchyni – či už v...
korenie na pizzu

korenie na pizzu

Zmes korenia, ktorým stačí posypať pizzu pred pečením a dostanete tú správnu taliansku chuť vašej pizze....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
paradajkové vločky

paradajkové vločky

Keď sa rajčiny sušia pomaly, ich chuť sa krásne koncentruje a získava príjemne sladký, jemne kyslastý podtón. Sušené rajské jablká vo forme jemných vločiek sú s...
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
toskánske korenie

toskánske korenie

Zmes korenia talianskej kuchyne na mäso, cestoviny či rajskú omáčku....
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...