Názvom Tellicherry sa označuje výberové čierne korenie, ktoré sa, na rozdiel od bežného korenia, žne v čo najvyššom štádiu zrenia. Vďaka tejto dlhšej dobe dozrievania sú jeho bobule väčšie a získajú pestrý súbor chutí. Preto sa tiež toto korenie označuje skratkou TGSEB (Tellicherry Garbled Special Extra Bold), čo znamená, že sa jedná o ručne zbierané najsilnejšie a najkrajšie bobule, ktoré po zbere prechádzajú jemným sušením a šetrným spracovaním. Z celkovej produkcie korenia sa pre vysokú náročnosť na kvalitu týmto postupom spracováva len malé množstvo.
Ak budeme porovnávať korenie Tellicherry s klasickým, na prvé nadýchnutie nás prekvapí opojná bohatá vôňa a vzápätí v jeho jemne ovocnej chuti objavíme citrusy, čerešne, svieže tóny čajových lístkov s nádychom cédra doplnené o stopy borievky.
Vďaka tejto komplexnosti chutí má Tellicherry korenie v kuchyni široké možnosti využitia. Môžeme ho použiť ako bežné korenie, ale s výrazne silnejším chuťovým zážitkom. Okrem klasického použitia na ochutenie všetkých druhov mäsa, hydiny, rýb a morských plodov alebo omáčok a dresingov, sa ho nebojte použiť napríklad aj do dezertov a ovocných koláčov.