Čierne korenie s whiskey

Kombinácia vysoko kvalitného čierneho korenia so single malt whisky rozhodne patrí k tým chuťovým zážitkom, ktoré obohatia váš gastronomický život.

Táto kulinárska rarita vzniká namočením čierneho korenia na niekoľko týždňov do whisky z brandenburskej pálenice, ktorá zrela v dubovom sude. Vďaka tomuto spojeniu sa zmierni ostrá chuť čierneho korenia a objaví sa jemne dymová aróma získaná z whisky.

Čierne korenie s whisky sa hodí najmä napríklad na carpaccio, syry, zrelé ovocie, tmavé mäso a divina. Aby zostali zachované všetky jemné chute tohto korenia, odporúčame ho použiť tesne pred podávaním najlepšie pomletím v mlynčeku na korenie alebo podrvením v mažiariku pre dokonalé uvoľnenie výnimočnej arómy.

Obsah alkoholu v čiernom korení s whisky je do 2 %.

Zloženie čierneho korenia s whisky
Dátum minimálnej trvanlivosti 20. 1. 2026
Krajina pôvodu Nemecko
Čierne korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa čierne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa čierne korenie väčšinou používa