Korenie čierne Malabar (tigrie)

Čierne korenie z indickej oblasti Malabar je po celom svete tiež známe pod názvom tigrie korenie. To, že sa v tejto oblasti Indie takisto pestuje ďalší slávny korenie Telicherry, dokladá, o aký významný región pestovania korenia ide. Vďaka svojej kvalite je korenie z Malabaru obľúbené vo všetkých kuchyniach po celom svete.

Malabarské korenie je veľmi aromatické s príjemnou ostrosťou a jemnou ovocnou arómou . Jeho ľahko zemité chuťové tóny sú ideálne buď na priame ochutenie pečeného a grilovaného mäsa podrvením v mlynčeku alebo na marinovanie. Jemná ostrosť tohto korenia z Malabaru sa chuťovo skvele stretáva aj so syrovými a ďalšími omáčkami. Okrem slanej kuchyne sa však tiež používa pri dochucovaní sladkých pokrmov a dezertov z karamelizovaného ovocia alebo do džemov.

Dátum minimálnej trvanlivosti 20. 8. 2029
Krajina pôvodu India
Čierne korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa čierne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa čierne korenie väčšinou používa