Andalimanské korenie je vzácnou a výraznou rastlinou, ktorá pochádza z oblasti severnej Sumatra v Indonézii. Toto korenie, často označované tiež ako Batak korenie, nie je príbuzné s bežne známymi koreniami, ale je ceneným členom rodiny citrusov. V jeho chuti a vôni objavíme podobné tóny ako v sečuánskom korení s nádychom korenia kubebového.
Andaliman korenie ponúka kulinársky zážitok ako žiadny iný. Jeho chuťový profil sa môže pochváliť sviežimi, pikantnými tónmi, ktoré evokujú pikantný charakter limetky. Podobne ako sečuánske korenie, má toto jedinečné korenie mierne znecitlivujúci účinok, takže ak ochutnáme jeho plody, ucítime na perách mierne brnenie.
Ako základná zložka batackej kuchyne vdychuje Andaliman korenie život rôznym pokrmom ako napríklad kari, ktorému dodáva exotický citrusový punc. Táto jeho citrusová aróma sa skvele dopĺňa s rybami a hydinou, ktoré obohatia o svieže a pikantné chute. Ak ste fanúšikom sambalu alebo iných pálivých omáčok, pridajte do nich trochu andalimanského korenia, aby získali povzbudzujúci šmrnc.
To, čo robí Andaliman Pepper skutočne jedinečným, nie je len jeho chuť, ale aj jeho vzácnosť. Toto korenie rastie divoko na vysočine Sumatry a kvôli náročným požiadavkám na pestovanie sa ho doteraz nepodarilo pestovať na plantážach. Úponky zberané ručne v džungli sa sušia na indonézskom slnku v rákosových košoch, kde Andaliman stráca takmer 90 % svojej hmotnosti. Z toho dôvodu je každá várka Andaliman korenia obmedzeným kulinárskym pokladom, ktorý na váš tanier prináša originálnu atmosféru indonézskej kuchyne.
Preskúmajte divokú a pikantnú chuť andalimanského korenia a nechajte toto jedinečné korenie preniesť vaše zmysly do srdca severnej Sumatry.