Bourbonské korenie (Voatsiperifery)

Delikátne bourbonské korenie má výrazné orieškovo ihličnatú chuť a je ostro pálivý. Vzhľadom aj veľkosťou je bourbonské korenie podobné koreniu kubebovému.

Tento vzácny divoko rastúci korenie sa perfektne hodí ku zverine. Používa sa ako čerešnička na torte pri príprave červeného mäsa, hydiny, zveri, ale tiež na cestoviny, do syrových nátierok alebo paštek. Jeho nezameniteľná aróma je tiež obľúbenou súčasťou parfémov.

Bourbonské korenie, alebo aj korenie Voatsiperifery, nemožno pestovať a rastie iba divoko v tropických dažďových pralesoch madagaskarského ostrova, kde ho ručne žnú drobní poľnohospodári tradičným spôsobom. Ročná produkcia je iba 1,5 - 2 tony.

Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 6. 2027
Krajina pôvodu Madagaskar
Čierne korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa čierne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa čierne korenie väčšinou používa