Čierne korenie Lampong

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde sa však používa takmer výhradne v mletej forme.

Guličky tohto čierneho korenia majú pálivú, suchú a ostro korenistú chuť s tónmi čerstvého dreva a živicovým pozadím. Čierne korenie Lampong je ľahšie a menšie, než bežné odrody korenia. Sú preto vhodné pre použitie v mlynčeku na korenie s kovovým aj keramickým mechanizmom.

Či už celé, drvené alebo mleté, zušľachťujú pokrmy príjemnou korenitosťou a dodávajú pokrmu okrúhlu a hlbokú chuť.

Lampongské čierne korenie sa používa nielen na dochutenie tmavého mäsa, ako je hovädzie a jahňacie, ale tiež k rybám s výraznejšou chuťou.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Keď robím vývary, dusené jedlá a polievky, rada pridávam korenie celé. Na grilované alebo restované mäso skôr používam čerstvo pomleté korenie z mlynčeka.
 
Dátum minimálnej trvanlivosti 20. 8. 2029
Krajina pôvodu Indonézia
Korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie s obľubou používa
 
Na čo sa korenie väčšinou používa