Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde sa však používa takmer výhradne v mletej forme.
Guličky tohto čierneho korenia majú pálivú, suchú a ostro korenistú chuť s tónmi čerstvého dreva a živicovým pozadím. Čierne korenie Lampong je ľahšie a menšie, než bežné odrody korenia. Sú preto vhodné pre použitie v mlynčeku na korenie s kovovým aj keramickým mechanizmom.
Či už celé, drvené alebo mleté, zušľachťujú pokrmy príjemnou korenitosťou a dodávajú pokrmu okrúhlu a hlbokú chuť.
Lampongské čierne korenie sa používa nielen na dochutenie tmavého mäsa, ako je hovädzie a jahňacie, ale tiež k rybám s výraznejšou chuťou.