Nepálska varianta sečuánskeho korenia, ktorý sa tiež nazýva Timut, rastie v divokých častiach Himalájí, kde ich v nadmorskej výške cez 2 000 metrov ručne zbierajú a sušia miestni farmári. Plody sečuánskeho korenia sa zberajú na jeseň z obvykle divoko rastúcich kríkov, ktoré nie sú botanicky príbuzné s pravým korením, ale jedná sa žltodrev pieporný. Zrelé plody sa po zbere sušia na slnku, kým sa neotvoria. Po otvorení z plodov vypadnú malé čierne semienka. Chuť tohto korenia je obsiahnutá predovšetkým v otvorenej šupke.
Sečuánske korenie Timut je prakticky nenahraditeľné pre ázijskú kuchyňu, kde sa často kombinuje s chilli. Ideálne je do ľahkých pokrmov z hydiny a rýb pripravovaných na Wok panvici. Ak sečuánske korenie ochutnáme, je pre neho charakteristické ľahké brnenie na perách a mierne znecitlivenie jazyka. Je vhodné ho pred pridaním do pokrmu jemne opražiť 1-2 minúty nasucho.