Portugalský výraz Churrasco nie je len slávny kulinársky termín. Je to uctievaná grilovacia tradícia, ktorá vznikla v južných oblastiach Brazílie. Gauchos, čiže brazílski kovboji, pripravovali veľké kusy mäsa, nabodávali ich na kovové tyče a pomaly ich piekli nad otvoreným plameňom alebo na drevenom uhlí.
Výsledkom je šťavnatý, mäkký a chutný pokrm, obvykle podávaný s radom príloh, ako je ryža, fazuľa a šalát. Churrasco nie je len spôsob varenia, ale oslava súdržnosti, rodiny a brazílskeho spôsobu života, ktorý sa z rozľahlých púmp premiestnil do rušných ulíc brazílskych veľkomiest.
Táto Barbecue Churrasco zmes korenia má stredne pikantný profil, ktorý harmonicky dopĺňa špíz alebo steak z hovädzieho, bravčového, jahňacieho alebo hydinového mäsa. Táto zmes zvýrazňuje chuť a dodáva jej typický brazílsky nádych. Ak máte radi ostré chute, pridajte trochu mletých Habanero chilli papričiek.
Využitie tejto zmesi korenia ale nekončí len pri grilovanom mäse. Korenie môže byť tiež skvelým doplnkom k preslávenej brazílskej fazuľovej polievke, grilovanej zelenine a ďalším vegetariánskym pokrmom, čo dokazuje, že Churrasco naozaj zahŕňa rôznorodé chute Brazílie .