Najlepšie zabíjačkové korenie

Tradičná zabíjačka vyžaduje tradičné korenie, ktoré je veľmi dôležité pre očakávanú výslednú chuť zornice a jelítok. České klasické korenie deň pred porážkou prasaťa pomeľte a majoránku prepáčte.

 
Viac

Najobľúbenejšie zabíjačkové korenie

bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
citrónová kôra

citrónová kôra

Nič nevonia tak sviežo ako citrónová kôra. Jemne mletá, plná aromatických olejov, ktoré dodajú jedlu tú správnu citrusovú iskru. V slovenskej kuchyni sa tradičn...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
klinček

klinček

Klinček je veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiva, obzvlášť vianočného. Tiež na tmavé mäso, hlavne baranie a zverinu....
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
saturejka

saturejka

Saturejka je obľúbená aromatická bylinka, chutí pieporne pikantne. Je to klasické korenie do všetkých fazuľových pokrmov a iných strukovín. Ďalej je vhodná do š...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality ASTA 180, teda intenzívnej červenej farby a chuti. ASTA je číslo, ktorým sa udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
Zabíjačkové korenie

Zabíjačkové korenie

Naše korenie na zabíjačku je namiešané podľa tradičných a osvedčených receptov českých zabíjačkových hodov. Aromatická majoránka dodá vrelú, ľahko ostrú chuť a ...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....