Najlepšie zabíjačkové korenie

Tradičná zabíjačka vyžaduje tradičné korenie, ktoré je veľmi dôležité pre očakávanú výslednú chuť zornice a jelítok. České klasické korenie deň pred porážkou prasaťa pomeľte a majoránku prepáčte.

 
Viac

Najobľúbenejšie zabíjačkové korenie

bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam českej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri var...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
citrónová kôra

citrónová kôra

Citrónovú kôru používame ve slovenskej kuchyni tradične do ciest ak mäsu (predovšetkým rybám), ktorým dodá citrónovú príchuť. Možno ju použiť aj ako náhradu cit...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, karí, polievo...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
saturejka

saturejka

Saturejka je obľúbená aromatická bylinka, chutí pieporne pikantne. Je to klasické korenie do všetkých fazuľových pokrmov a iných strukovín. Ďalej je vhodná do š...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality ASTA 180, teda intenzívnej červenej farby a chuti. ASTA je číslo, ktorým sa udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
Zabíjačkové korenie

Zabíjačkové korenie

Naše korenie na zabíjačku je namiešané podľa tradičných a osvedčených receptov českých zabíjačkových hodov. Aromatická majoránka dodá vrelú, ľahko ostrú chuť a ...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....