Najlepšie zabíjačkové korenie

Tradičná zabíjačka vyžaduje tradičné korenie, ktoré je veľmi dôležité pre očakávanú výslednú chuť zornice a jelítok. České klasické korenie deň pred porážkou prasaťa pomeľte a majoránku prepáčte.

 
Viac

Najobľúbenejšie zabíjačkové korenie

bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
citrónová kôra

citrónová kôra

Nič nevonia tak sviežo ako citrónová kôra. Jemne mletá, plná aromatických olejov, ktoré dodajú jedlu tú správnu citrusovú iskru. V slovenskej kuchyni sa tradičn...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie v drvenej podobe je presne to, čo potrebujete, keď chcete v jedle cítiť jeho silu, ale nechcete ho mať rozomleté na prach. Hrubšie kúsky korenia ...
klinček

klinček

Klinček je jedno z tých korení, pri ktorom stačí otvoriť koreničku a okamžite nádherne prevonia celú kuchyňu. Jeho silná, teplá a jemne sladkastá chuť sa hodí n...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
rasca

rasca

Rasca je tradičné korenie, ktoré patrí na český stôl rovnako neodmysliteľne ako chlieb či pečené mäso. Má výraznú korenistú chuť s jemne orieškovým, citrusovým ...
saturejka

saturejka

Saturejka je príjemná bylinka, ktorá má výraznú, pikantne korenistú chuť a skvele doplní nielen strukovinové jedlá, ale aj mäso, zeleninu a syry....
sladká paprika

sladká paprika

Maďarská paprika je legendou európskej kuchyne. Žiadny iný druh papriky nedodá gulášu, polievkam alebo domácim klobásam takú chuť a farbu. A táto konkrétna papr...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
Zabíjačkové korenie

Zabíjačkové korenie

Naše korenie na zabíjačku je namiešané podľa tradičných a osvedčených receptov českých zabíjačkových hodov. Aromatická majoránka dodá vrelú, ľahko ostrú chuť a ...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....