Najlepšie korenie na čínu

Obľúbenú čínsku minútku pripravíte vďaka našej ponuke veľmi ľahko, stačí mať vhodnú panvičku a ďalšie suroviny. Cesnak a zázvor, ktorí sú nevyhnutnou súčasťou ázijských pokrmov sú v sušenej forme ideálne a ihneď po ruke. Pochopiteľne nesmú chýbať pálivé papričky, ktoré sú typické pre chunanskú kuchyňu strednej Číny. 

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na čínu

aníz

aníz

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenia dodáte svojim pokrmom autentickú chuť ázijskej kuchyne, a to jednoducho a rýchlo, ako v pravom ázijskom bistre!...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
citrónová kôra

citrónová kôra

Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výbo...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
glutasoľ

glutasoľ

Zmes soli a glutamanu sodného, ktorá sa používa na zvýraznenie chuti a dosolenia mäsa i ďalších pokrmov....
chilli

chilli

Chilli mleté BIO sú stredne pálivé jemne pomleté chilli papričky rôznych exotických druhov, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
korenie na čínu

korenie na čínu

Základná univerzálna zmes korenia pre jednoduchú prípravu jedál v štýle čínskej kuchyne....
korenie na wok panvicu

korenie na wok panvicu

Silne pikantná zmes korenia, ktorá je ideálna na prípravu čínskych receptov na panvici wok. Zmes je jemne ochutená mangom, kardamómom a badiánom....
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
mandarínková kôra

mandarínková kôra

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme p...
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Obzvlášť v čínskej kuchyni má pomarančová kôra a jej chuť prakticky nezastupiteľnú úlohu. Nájdeme ju v receptoch na omáčky, marinády i polievky a samozrejme v m...
sečuánske korenie

sečuánske korenie

Sečuánske korenie pochádza z Číny, je to jedno z najstarších čínskych korenín. Nie je to pravé korenie, ale kapsuly kríky s názvom žltodrev pieporný....
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
škorica

škorica

Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale ide o sušené, nezrelé plody škoricovníka (Cinnamomum cassia). Tento názov korenia získalo pre svoj vzhľad, ktorý...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzálne korenie, ktoré sa používa v sladkej aj slanej kuchyni. Má výraznú, pikantnú chuť, ktorá sa pri varení krásne prepojí s ostatn...