Najlepšie korenie na čínu

Obľúbenú čínsku minútku pripravíte vďaka našej ponuke veľmi ľahko, stačí mať vhodnú panvičku a ďalšie suroviny. Cesnak a zázvor, ktorí sú nevyhnutnou súčasťou ázijských pokrmov sú v sušenej forme ideálne a ihneď po ruke. Pochopiteľne nesmú chýbať pálivé papričky, ktoré sú typické pre chunanskú kuchyňu strednej Číny. 

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na čínu

aníz

aníz

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenia dodáte svojim pokrmom autentickú chuť ázijskej kuchyne, a to jednoducho a rýchlo, ako v pravom ázijskom bistre!...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
cesnak

cesnak

Hrubý cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku....
citrónová kôra

citrónová kôra

Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výbo...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
Glutasoľ

Glutasoľ

Zmes soli a glutamanu sodného, ktorá sa používa na zvýraznenie chuti a dosolenia mäsa i ďalších pokrmov....
chilli

chilli

Od pokojných dedinských kuchýň v Ugande, až po rušné pouličné trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlho prísadou, ktorá na taniere celého sveta dodáva ohnivú iskru....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
korenie na čínu

korenie na čínu

Základná univerzálna zmes korenia pre jednoduchú prípravu jedál v štýle čínskej kuchyne....
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
Mandarínková kôra drvená BIO

Mandarínková kôra drvená BIO

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme p...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Sušená mletá pomarančová kôra dodá pokrmom ľahký ovocný nádych. Hodí sa napr. do omáčok, ázijských zeleninových a mäsových jedál, ovocných múčnikov, perníkov a vdolkov....
Pomarančová kôra drvená BIO

Pomarančová kôra drvená BIO

Obzvlášť v čínskej kuchyni má pomarančová kôra a jej chuť prakticky nezastupiteľnú úlohu. Nájdeme ju v receptoch na omáčky, marinády i polievky a samozrejme v m...
sečuánske korenie

sečuánske korenie

Nepálska varianta sečuánskeho korenia, ktorý sa tiež nazýva Timut, rastie v divokých častiach Himalájí, kde ich v nadmorskej výške cez 2 000 metrov ručne zbiera...
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
Soľ morská so zeleným čajom

Soľ morská so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
škorica

škorica

Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale ide o sušené, nezrelé plody škoricovníka (Cinnamomum cassia). Tento názov korenia získalo pre svoj vzhľad, ktorý...
Wok panvica

Wok panvica

Silne pikantná zmes korenia, ktorá je ideálna na prípravu čínskych receptov na panvici wok. Zmes je jemne ochutená mangom, kardamómom a badiánom....
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....