Najlepšie korenie na paštéty

Paštička kačacie, kuracie, králičie, na víne alebo so smotanou. Rôzne recepty na domáce paštéty s korením pripravíte jednoducho, najťažšie bude vybrať ten správny recept. Vynikajúca je paštéta na červenom víne s bourbonským korením, len pozor na množstvo. Tento druh korenia je veľmi ostrý, ale krásne aromatický. Milovníci tofu si prídu aj na svoje, bezmäsité paštéty vykúzlite pridaním paradajok alebo horčice. 

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na paštéty

biele korenie

biele korenie

Mleté biele korenie je ideálne pre každého, kto hľadá jemne pikantnú chuť, ktorá sa dokonale spojí s ostatnými ingredienciami. Má príjemne hrejivý nádych a hlad...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list pozná hádam každý, ale s jeho mletou verziou má skúsenosť len málokto. A pritom práve v tomto prevedení sa s ním v kuchyni pracuje oveľa jednoduchšie....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
klinček

klinček

Klinček je jedno z tých korení, pri ktorom stačí otvoriť koreničku a okamžite nádherne prevonia celú kuchyňu. Jeho silná, teplá a jemne sladkastá chuť sa hodí n...
Korenie farebné

Korenie farebné

Klasická zmes červeného, zeleného, čierneho a bieleho korenia je obohatená o sečuánske korenie. Sečuánske korenie je jedno z najstarších čínskych korení s príje...
korenisté korenie

korenisté korenie

Predovšetkým kyslastá chuť sa skvele hodí nielen na všetky druhy grilovaných či pečených morských rýb a plodov, ale aj na hydinové, morčacie alebo pštrosie steaky....
koriander

koriander

Celé semienka koriandra sú nenápadné, ale v kuchyni dokážu veľké veci. Len čo ich nasucho opražíte, rozvonia sa tóny pomarančovej kôry, sladkého korenia a orien...
kubebové korenie

kubebové korenie

Plody kubebového korenia sú malé zelené bobule, ktoré sa, podobne ako u čierneho korenia, po zbere sušia na slnku, až ich šupka sčernie. Avšak na rozdiel od čie...
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
muškátový orech

muškátový orech

Mletý muškátový oriešok je korenie, ktoré dokáže s chuťou jedla naozajstné zázraky. A pritom stačí len štipka. Má jemne nasladlú, drevitú a ľahko pikantnú chuť,...
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
paštétové korenie

paštétové korenie

Korenie a bylinky na domácu prípravu paštét, ktorá vám uľahčí prácu, pretože už obsahuje cibuľu a všetky koreniace ingrediencie v správnom pomere....
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
sladká paprika

sladká paprika

Sýto červená farba, nasladlá chuť a príjemná vôňa papriky sú základom toľkých receptov, že by sme ich ani nespočítali. Paprika vzniká zo sušených strukov, ktoré...
šalvia

šalvia

Šalvia je aromatická bylina známa ako korenie a liečivka už od staroveku. V USA sa používa na bravčové mäso a klobásy, v Anglicku je tradičným korením do plnky ...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzálne korenie, ktoré sa používa v sladkej aj slanej kuchyni. Má výraznú, pikantnú chuť, ktorá sa pri varení krásne prepojí s ostatn...