Bobkový list celý BIO / Biele a žlté čaje

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri varení polievok, omáčok a marinád a ťažko si tak bez neho môžeme predstaviť napríklad sviečkovú alebo rajskú omáčku.

Bobkový list sa skvele hodí takmer ku všetkým druhom mäsa s omáčkou, gulášmi alebo hubám. A ak holdujete vegetariánskej kuchyni, určite ho skúste pridať k tofu alebo iným alternatívam mäsa. Ak nechcete v hrnci loviť bokové listy, môžete použiť mletý variant tohto korenia, ktorý vám ušetrí pátranie naberačkou v hustých omáčkach.

Okrem varenia je bobkový list dôležitý aj pri nakladaní zeleniny do octu, ako sú uhorky, kapusta alebo huby.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 1. 2027
Krajina pôvodu Egypt
Bobkový list ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa bobkový list s obľubou používa
 
Na čo sa bobkový list väčšinou používa