Najlepšie korenie na mleté mäso

Obľúbené mleté mäso ponúka priestor pre množstvo experimetov s výsledným tvarom, chuťou a druhom mäsa. Hodí sa na plnenie paprík, paradajok, kapustových závitkov alebo do vínnych listov, stačí len správne ochutiť. Bylinky môžete kombinovať alebo zvoliť niektorú z namiešaných zmesí a vyskúšať recepty gréckej, balkánskej alebo orientálnej kuchyne. Inšpirovali sme sa českou klasickou sekanou a do hovädzieho mletého mäsa sme primiešali netradične horčicu a kyslú kapustu. Spoločne so žihľavou vznikne naozaj lahodná kombinácia chutí. Korenie adžika vykúzli vôňu Gruzínska a škorice grécku musaku.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na mleté mäso

Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
čubrica

čubrica

Obľúbená bulharská zmes byliniek, ktorá sa používa na strukoviny, zapekanú zeleninu, mleté mäso, ryby, polievky, nátierky a pokrmov pripravovaných na grile....
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
chilli

chilli

Stredne pálivé papričky. Slúži ako dekoračné ostré korenie k mäsu i zelenine....
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
kardamóm

kardamóm

Plody byliny kardamovníka obyčajného (zelené zrná) obsahujú semená a sú vysoko ceneným korením. Kardamóm (tiež nesprávne kardamón) chutí korenisto a sladkasto, akoby citrónovo....
Klobásové korenie

Klobásové korenie

Ak ste nadšenci do domácej výroby klobás alebo jednoducho milujete klasické chute tradičnej českej kuchyne, naše klobásové korenie je pre vás ako stvorené....
korenie na hamburgery

korenie na hamburgery

Kombinácie chrumkavej cibuľky, štipľavej horčice, papriky a ďalšieho korenia vedú k intenzívne pikantnej a aromatickej chuti s dymovou arómou pre exkluzívny hamburger....
korenie na mleté mäso

korenie na mleté mäso

Táto zmes je určená do všetkých druhov mletého mäsa, fašírok, sekanej, guličiek z mletého mäsa, špízov a pod....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, karí, polievo...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto vysoko kvalitná mletá pálivá paprika BIO sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok ...
petržlen

petržlen

Sušená drvená petržlenová vňať je všestranná bylinka, ktorá nahradí po celý rok čerstvú petržlenovú vňať do polievok, šalátov i nátierok. Používa sa aj do bylin...
Rasca

Rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
škorica

škorica

Škorica sa používa ako do sladkých pokrmov, tak aj do slaných mäsitých jedál čínskej a indickej kuchyne. Škoricou môžete ochutiť kaše, múčniky, kompóty, pudingy...
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....