Cejlónska škorica mletá BIO / Korenie

Škorica cejlónska má, na rozdiel od u nás najviac známe škorice čínskej, kôru mäkkú ako papier a jej chuť oveľa jemnejšie.

Cejlónska škorica v kuchyni

Vďaka jemnej chuti sa cejlónska škorica skvele hodí na dochutenie kaše, múčnika, kompótov, či do pudingov, jablkových závinov, vareného vína alebo. Pobne ako čínsku škoricu ju môžete tiež pridať do slaných mäsitých jedál orientálnej kuchyne. Zaujímavú chuť docielite aj pridaním trochy mletej škorice do kávy.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 3. 2029
Krajina pôvodu Srí Lanka
Škorica je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa škorica s obľubou používa
 
Na čo sa škorica väčšinou používa