Korenie čierne Malabar (tigrie)

Čierne korenie z indickej oblasti Malabar je na celom svete známe aj pod názvom tigrované korenie. To, že sa v tejto oblasti Indie pestuje aj ďalšie slávne korenie Tellicherry, dokazuje, aký významný región pre pestovanie korenia to je. Vďaka svojej kvalite je korenie z Malabaru obľúbené vo všetkých kuchyniach sveta.

Malabarské korenie je veľmi aromatické s príjemnou ostrosťou a jemným ovocným arómou. Jeho jemne zemité chuťové tóny sú ideálne buď na priame dochutenie pečeného a grilovaného mäsa podrvením v mlynčeku alebo na marinovanie. Jemná ostrosť tohto korenia z Malabaru sa chuťovo výborne hodí aj k syrovým a iným omáčkam. Okrem slanej kuchyne sa však používa aj pri dochucovaní sladkých jedál a dezertov z karamelizovaného ovocia alebo do džemov.

Dátum minimálnej trvanlivosti 20. 8. 2029
Krajina pôvodu India
Čierne korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa čierne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa čierne korenie väčšinou používa