Najlepšie korenie na ryžu

Ryža ako hlavné jedlo alebo obľúbená príloha, pripravená na bielo alebo ako paela. Má nespočetné množstvo odrôd a mnoho variantov dokonalej prípravy. Ryža sa dá často pokaziť. Ale tiež vylepšiť a to ako vzhľadovo, tak aj chuťou. Variant žltej ryže, ktorú zafarbíte pomocou kurkumy alebo niektorú z karí zmesí, je známa. Vyskúšajte napríklad novú verziu s tandoori masala červenou. S ryžou sa dajú miešať rôzne druhy korenia a byliniek. Ozdobiť sa dá orieškami, hrozienkami alebo sezamovým semienkom. Odporúčame vyskúšať bielu ryžu posypanú korením sumah. Toto ľahko kyslé korenie doplní ryžu krásnym červeným popraškom s vôňou ďalekého východu.  

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na ryžu

Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenia dodáte svojim pokrmom autentickú chuť ázijskej kuchyne, a to jednoducho a rýchlo, ako v pravom ázijskom bistre!...
Berbere

Berbere

Tradičná etiópska zmes korenia na prípravu pikantných jedál, predovšetkým pri ochutení pečeného a grilovaného mäsa, dusenej a pečenej zeleniny, varení ryže aleb...
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá zmes korenia na prípravu indického Biryani a ďalších exotických receptov. Ideálne pre hovädzie alebo jahňacie mäso, krevety a morské plody, ryžu alebo šošovku....
citrónová kôra

citrónová kôra

Citrónovú kôru používame ve slovenskej kuchyni tradične do ciest ak mäsu (predovšetkým rybám), ktorým dodá citrónovú príchuť. Možno ju použiť aj ako náhradu cit...
Čertovo lajno s kurkumou

Čertovo lajno s kurkumou

Hlavnou zložkou tejto zmesi je asafoetida, čo je živica z koreňov tropických stromov rodu Ferula. Pre svoju veľmi špecifickú vôňu sa odporúča ju používať vo veľ...
Garam Masála

Garam Masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
chilli

chilli

Stredne pálivé papričky. Slúži ako dekoračné ostré korenie k mäsu i zelenine....
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
kari

kari

Stredne pikantná klasická zmes korenia na prípravu indického kuracieho či vegetariánskeho karí....
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je korenie s veľmi ľahkou delikátnou vôňou aj chuťou. Pochádza zo stromu Kari, ktorý rastie v juhozápadnej Ázii. Pozor na zámenu tohto koreni...
Kari Maurícius

Kari Maurícius

Maurícius je známy pre svoju bohatú a rozmanitú kuchyňu s vplyvmi z Indie, Číny, Európy a Afriky vytvárajú jedinečnú zmes chutí, ktorá je stelesnením tunajšej kultúry....
klinček

klinček

Klinček je veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiva, obzvlášť vianočného. Tiež na tmavé mäso, hlavne baranie a zverinu....
korenie Jambalaya

korenie Jambalaya

Pálivá zmes korenia kreolskej kuchyne, ktorá je ideálna na vyprážanú ryžu. Hodí sa tiež na pečené a vyprážané ryby alebo zeleninu, na prípravu salsy a paelly....
korenie kuskus

korenie kuskus

Toto organické korenie na kuskus je dokonale vyvážená zmes, ktorá dodá vašim pokrmom sviežu a exotickú chuť. Kombinácia rímskej rasce a kurkumy vytvára ľahko ex...
korenie na kuskus

korenie na kuskus

Ak máte radi kuskus a chuť exotickej kuchyne, rozhodne vyskúšajte túto zmes korenia na prípravu ako zeleninového, tak aj mäsového kuskusu v marockom štýle....
korenisté korenie

korenisté korenie

Kombinácia cibule a korenia napovedá, že toto korenie si skvele rozumie s pečeným aj grilovaným mäsom ako sú steaky, bifteky, ryby, hydina alebo zver....
koriander

koriander

Mletý koriander má so svojou príjemnou korenenou chuťou a vôňou exotických diaľok rozmanitú paletu uplatnenia. Od sladkých perníčkov a vianočného pečiva, cez ša...
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Neostrá zmes korenia nielen na prípravu tradičnej indonézskej vyprážanej ryže s kuraťom, ale aj na ochutenie pohánky alebo dusenej zeleniny....
Orientálne korenie

Orientálne korenie

Jemne pikantná zmes na úpravu pokrmov na orientálny spôsob....
Paella

Paella

Zmes nielen na španielsku paellu, ale na ďalšie pokrmy s ryžou, na ryby, mäso, rizoto, dusenú zeleninu, cestoviny a zeleninové šaláty....
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na prvé privoňanie typicky exotická zmes korenia zo severnej Afriky. To, čo je pre Indiu karí, je pre Maroko Ras el Hanout....
Ryža

Ryža

Vďaka tejto zmesi korenia si rýchlo a jednoducho pripravíte vynikajúcu korenenú ryžu s ľahko pikantnou chuťou. Voňavá paprika a cibuľa vytvárajú chuťový základ,...
sečuánske korenie

sečuánske korenie

Sečuánske korenie je jedno z najstarších čínskych korenín. Aj keď má v názve korenie, nejedná sa o korenistý a na rozdiel od klasického korenia nemá takú ostrosť....
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
Soľ morská so zeleným čajom

Soľ morská so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
sumah

sumah

Sumah je červený prášok kyslej chuti z pomletých plodov kríky škúmpy garbiarske. S obľubou sa používa v tureckej, arabskej a libanonskej kuchyni na kebab, šašli...
šafran

šafran

Pravý šafran sú sušené červené čnelky (nesprávne blizny), ktoré sa ručne vytrhávajú z kvetov pestovaných rastlín. Používa sa predovšetkým v južnej Európe a na b...
škorica

škorica

Škorica cejlónska má, na rozdiel od u nás najviac známe škorice čínskej, kôru mäkkú ako papier a jej chuť oveľa jemnejšie. Cejlónska škorica v kuchyni Vďaka jem...