Najlepšie korenie na dipy a salsy

Salsy a dipy sú neoddeliteľnou súčasťou množstva jedál, napríklad mexickej kuchyne, kde nemôžu chýbať na žiadnom stole s nachos. Poriadne grilovanie sa tiež nezaobíde bez rôznych druhov dipov a namáčadiel. Ideálny dip získate pridaním do jogurtov, olejov, octov a citrónovej šťavy. Korenie je možné namiešať alebo siahnuť po niektorej z vytipovaných zmesí. Niektoré pálivé dipy sa hodia aj k ovociu a sú súčasťou orientálnej kuchyne, odporúčame zmes čarodejníka s citrónom.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na dipy a salsy

barbecue korenie

barbecue korenie

Špeciálne vyladená zmes korenia s dymovou arómou na grilovanie všetkých druhov mäsa, rýb, ale na hranolky alebo pečené zemiaky. Zmiešaním tejto zmesi korenia s ...
bruschetta

bruschetta

Sušená zmes paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek na bruschette. Správna výslovnosť je brúska, ale v Čechách je známa tiež pod názvom brušeta....
Cajunské korenie

Cajunské korenie

Okrem tradičných cajunských receptov je toto korenie ideálne na grilovanie, pečené kuracie krídla, chili con carne alebo fazuľa so slaninou....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Že je cibuľa v našej kuchyni nenahraditeľná asi bude odmietať málokto. Čerstvou cibuľu nám môže ľahko nahradiť granulovaná sušená verzia, a vďaka nej tak pri va...
citrónová kôra

citrónová kôra

Citrónovú kôru používame ve slovenskej kuchyni tradične do ciest ak mäsu (predovšetkým rybám), ktorým dodá citrónovú príchuť. Možno ju použiť aj ako náhradu cit...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
Guacamole

Guacamole

Stačí roztlačené zrelé avokádo zmiešať so zmesou korenia a máte pripravený skvelý avokádový dip....
Harissa

Harissa

Pôvodom tuniské ostré korenie sa používa na ochutenie pečeného mäsa, dusenej aj grilovanej zeleniny, pri príprave kuskusu, ryže, polievok, omáčok, strukovín a z...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
hummus

hummus

Špeciálna zmes korenia, ktorá vášmu hummusu dodá pravú chuť orientálnej kuchyne. Korenie môžete použiť ako do klasického hummusu z cícera, tak aj do rôznych alt...
Chakalaka

Chakalaka

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
chilli

chilli

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia bola dlhú dobu (až do roku 2007) so svojou pálivosťou 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávaná ako najpálivejšia paprička na svete....
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté vysoko pálivé chilli papričky (pálivosť 250 000 SHU). S opatrnosťou pridávajte do pálivých mexických omáčok, do polievok, k pečeným a mletým mäsám....
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Tieto jemne mleté chipotle sú červené chilli papričky jalapeño s charakteristickou dymovou arómou, ktorá dodá vašim pokrmom príjemne údenú pikantnú chuť....
chren

chren

Chren sa tradične používa v kombinácii s hovädzím pečením a hovädzím jazykom, ale svoje miesto nájde aj v šalátoch, na zemiakoch aj v korenenej zelenine....
jogurtové korenie

jogurtové korenie

Originálna zmes korenia dodá novú úžasnú chuť jogurtu a ďalším vašim obľúbeným mliečnym pochúťkam. Doprajte si prirodzenú sladkosť bio jabĺk doplnenú hebkým cuk...
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach. Mleté kajenské ko...
kardamóm

kardamóm

Plody byliny kardamovníka obyčajného (zelené zrná) obsahujú semená a sú vysoko ceneným korením. Kardamóm (tiež nesprávne kardamón) chutí korenisto a sladkasto, akoby citrónovo....
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
Korenie Andaliman

Korenie Andaliman

Andalimanské korenie je vzácnou a výraznou rastlinou, ktorá pochádza z oblasti severnej Sumatra v Indonézii. Toto korenie, často označované tiež ako Batak koren...
korenie Exotická mágia

korenie Exotická mágia

Hľadáte zmes korenia, ktorá dodá vašim pokrmom nevšedný exotický nádych? Táto unikátna zmes korenia spája sladkosť jahodového a mangového prášku, jemnú koreneno...
korenie Jambalaya

korenie Jambalaya

Pálivá zmes korenia kreolskej kuchyne, ktorá je ideálna na vyprážanú ryžu. Hodí sa tiež na pečené a vyprážané ryby alebo zeleninu, na prípravu salsy a paelly....
korenie na šaláty

korenie na šaláty

Korenie navrhnuté ako na prípravu cestovinových a zeleninových šalátov, tak aj vynikajúcich dressingov, dipov a nátierok....
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
pálivá paprika

pálivá paprika

Mletá pálivá paprika sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok a gulášov, ale aj ako efe...
Sambal

Sambal

Veľmi ostrá zmes korenia, pôvodom zo Západnej Indie, ktorá sa hodí sa na grilovanie, pečenie do omáčok, ale aj na rezne alebo k zelenine. Dobre sa vyníma na sto...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je údená tradičnou metódou na ohni z dubového dreva. Zaúdená sladká paprika je výborná do polievky, na kuracie mäso a ryby. V Španielsku sa pridáva...
Ticinské korenie

Ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
Tzatziki

Tzatziki

Korenie, ktoré sa v gréckej kuchyni používa na ochutenie nielen šalátov s jogurtovou zálievkou, ale aj ďalších zeleninových šalátov....
Zatar

Zatar

Arabský Zatar zmiešaný s olivovým olejom sa používa na ochutenie pečeného chleba....