Najlepšie korenie pri diéte

Milovníci korenia na diéte si môžu vybrať druhy, ktoré podporujú trávenie, neškodia a majú pozitívny vplyv. Vybrali sme zmesi korenia bez soli a jednodruhovej čerstvej bylinky, s ktorými je možné pripraviť chutnú, aromatickú a pritom zdravo vyvážené jedlo, ktoré poteší. Niektoré bylinky, ako napr. majorán, môžete použiť nielen do polievok a omáčok, ale aj na odvary, ktoré uľavia pri trápení s prieduškami alebo trávením.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie pri diéte

ajowan

ajowan

Ajowan (Adžvan), tiež u nás známy ako koptská rasca, sa v indickej kuchyni obvykle praží či smaží na prepustenom masle ghí, aby sa rozvinula aróma korenia....
aníz

aníz

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Modročierne plody dreviny borievky sa nazývajú borievky, obsahujú mnoho aromatických látok, ktoré vydávajú charakteristickú lesnú vôňu. Borievka je obľúbeným ko...
bylinky do polievky

bylinky do polievky

Zmes korenia obsahuje tradičnú polievkovú koreňovú zeleninu s nezameniteľnou chuťou zeleru. Hodí sa ako do klasických polievok a omáčok, ktorým dodá príjemnú arómu, tak napr....
černuška

černuška

Černuška sa používa na ochutenie chleba, na pečenie hydiny, bravčového a hovädzieho mäsa, na zeleninu, strukoviny. Má mierne ostrú chuť....
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
fenikel

fenikel

Fenykel ako korenie sa používa predovšetkým do vianočného pečiva, perníka, koláčov, pudingov, do nakladanej zeleniny, zvlášť do červenej repy. Okrem kuchyne sa ...
Chlebové korenie

Chlebové korenie

Klasická zmes korenia na pečenie pravého českého domáceho chleba a iného chlebového pečiva....
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
kari

kari

Táto nepálivá, nedráždivá zmes karí indického typu bez soli je vhodná pre deti od 3 rokov a tiež pre šetrné diétne pokrmy, ktorým dodá príjemnú chuť....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
Koreňová zelenina

Koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
paradajkové jabĺčka

paradajkové jabĺčka

Sušené paradajky sa používajú do šalátov, nátierok, na pizzu, do zeleninových pokrmov a na vylepšenie omáčok s paradajkami a polievok....
pažítka

pažítka

Pažítka je obľúbená vňaťová zelenina. Sušená pažítka je vhodná náhrada čerstvej v zimnom období alebo ako rýchla záchrana do vývarov, polievok, do šalátov, náti...
petržlen

petržlen

Sušená drvená petržlenová vňať je všestranná bylinka, ktorá nahradí po celý rok čerstvú petržlenovú vňať do polievok, šalátov i nátierok. Používa sa aj do bylin...
Pracharanda

Pracharanda

Vyvážená zeleninová zmes typu Vegeta, ktorá neobsahuje glutaman ani žiadne ďalšie chemické prísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomôže Vám vylepšiť každú polievku...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
rímska rasca

rímska rasca

Rímsky rasca, alebo cumin, sú semená rastliny s názvom šabrej rascovitý. Má svetlejšiu farbu a je pretiahnutejšia ako tradičná rasca. Rovnako chuťovo je odlišný...
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
saturejka

saturejka

Saturejka je obľúbená aromatická bylinka, chutí pieporne pikantne. Je to klasické korenie do všetkých fazuľových pokrmov a iných strukovín. Ďalej je vhodná do š...
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
šalvia

šalvia

Šalvia je aromatická bylina známa ako korenie a liečivka už od staroveku. V USA sa používa na bravčové mäso a klobásy, v Anglicku je tradičným korením do plnky ...
škorica

škorica

Škorica cejlónska má, na rozdiel od u nás najviac známe škorice čínskej, kôru mäkkú ako papier a jej chuť oveľa jemnejšie. Cejlónska škorica v kuchyni Vďaka jem...
Toskánske korenie

Toskánske korenie

Zmes korenia talianskej kuchyne na mäso, cestoviny či rajskú omáčku....
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
vanilka

vanilka

Vysoko kvalitné struk vanilky odrody Bourbon, ktorý pochádza z Madagaskaru. Vanilkové struky sa v kuchyni používajú najčastejšie na prípravu sladkých jedál, múč...