Najlepšie korenie pri diéte

Milovníci korenia na diéte si môžu vybrať druhy, ktoré podporujú trávenie, neškodia a majú pozitívny vplyv. Vybrali sme zmesi korenia bez soli a jednodruhovej čerstvej bylinky, s ktorými je možné pripraviť chutnú, aromatickú a pritom zdravo vyvážené jedlo, ktoré poteší. Niektoré bylinky, ako napr. majorán, môžete použiť nielen do polievok a omáčok, ale aj na odvary, ktoré uľavia pri trápení s prieduškami alebo trávením.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie pri diéte

ajowan

ajowan

Ajowan (adžvan), známy aj ako egyptská rasca, je korenie s výraznou chuťou a ešte intenzívnejšou vôňou. Pripomína tymian, ale má ostrejší, koncentrovanejší char...
aníz

aníz

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Jalovcové bobule, modročierne plody borievky, sú plné aromatických silíc, ktoré im dodávajú typickú lesnú vôňu s tónmi borovice, živice a jemnej sladkosti....
bylinky do polievky

bylinky do polievky

Zmes korenia obsahuje tradičnú polievkovú koreňovú zeleninu s nezameniteľnou chuťou zeleru. Hodí sa ako do klasických polievok a omáčok, ktorým dodá príjemnú arómu, tak napr....
černucha

černucha

Černucha, známa aj ako čierna rasca, je taký nenápadný zázrak v kuchyni. Malé čierne semienka majú jemne korenistú, mierne horkastú a ľahko pikantnú chuť, ktorá...
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
fenikel

fenikel

Fenykel ako korenie sa používa predovšetkým do vianočného pečiva, perníka, koláčov, pudingov, do nakladanej zeleniny, zvlášť do červenej repy. Okrem kuchyne sa ...
chlebové korenie

chlebové korenie

Klasická zmes korenia na pečenie pravého českého domáceho chleba a iného chlebového pečiva....
kari

kari

Táto nepálivá, nedráždivá zmes karí indického typu bez soli je vhodná pre deti od 3 rokov a tiež pre šetrné diétne pokrmy, ktorým dodá príjemnú chuť....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
korenie chmeli-suneli

korenie chmeli-suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
koreňová zelenina

koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
paradajkové vločky

paradajkové vločky

Keď sa rajčiny sušia pomaly, ich chuť sa krásne koncentruje a získava príjemne sladký, jemne kyslastý podtón. Sušené rajské jablká vo forme jemných vločiek sú s...
pažítka

pažítka

Keď nie je po ruke čerstvá, sušená pažítka zachráni situáciu. Jemná, voňavá a vždy pripravená, dodá jedlám jemne cibuľkový nádych bez toho, aby bola príliš ostrá....
petržlen

petržlen

Bez petržlenovej vňate si snáď ani klasickú slovenskú kuchyňu nevieme predstaviť. A vďaka tejto jemne sušenej a nadrcenej verzii máte petržlen po ruke celý rok,...
pracharanda

pracharanda

Vyvážená zeleninová zmes typu Vegeta, ktorá neobsahuje glutaman ani žiadne ďalšie chemické prísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomôže Vám vylepšiť každú polievku...
rasca

rasca

Rasca je korenie, bez ktorého by slovenská kuchyňa nebola tým, čím je. Má výraznú korenistú chuť s jemnými tónmi orieškov, citrusov a anízu, ktorá sa krásne roz...
rímska rasca

rímska rasca

Rímska rasca (po anglicky cumin) je nepostrádateľná v indickej, arabskej aj mexickej kuchyni. Nájdete ju v karí, garam masale, chilli zmesiach, kebabe či pilafe...
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
saturejka

saturejka

Saturejka je príjemná bylinka, ktorá má výraznú, pikantne korenistú chuť a skvele doplní nielen strukovinové jedlá, ale aj mäso, zeleninu a syry....
senovka

senovka

Možno poznáte pískavicu ako fenugreek alebo grécke seno, no nech ju nazývate akokoľvek, jej chuť je nezameniteľná. Jemne mletá pískavica má sladkastú vývarovú c...
šalvia

šalvia

Šalvia je aromatická bylina známa ako korenie a liečivka už od staroveku. V USA sa používa na bravčové mäso a klobásy, v Anglicku je tradičným korením do plnky ...
škorica

škorica

Kôra škorice cejlónskej je, na rozdiel od u nás najviac rozšírené škorice čínskej, mäkká ako papier a jej chuť oveľa jemnejšia a vďaka tomu sa môže konzumovať p...
toskánske korenie

toskánske korenie

Zmes korenia talianskej kuchyne na mäso, cestoviny či rajskú omáčku....
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
vanilka

vanilka

Vysoko kvalitné struk vanilky odrody Bourbon, ktorý pochádza z Madagaskaru. Vanilkové struky sa v kuchyni používajú najčastejšie na prípravu sladkých jedál, múč...