Bazalka / Korenie

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie.

Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych druhov zeleninových pokrmov, polievok, bielych alebo paradajkových omáčok, špenátu či fazule. V talianskej kuchyni má samozrejme svoju významnú úlohu pri príprave pizze a cestovín. A rozhodne nesmieme zabudnúť na zverinu, ryby i rôzne morské živočíchy.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Čerstvú alebo sušenú? Pokiaľ budete bylinku tepelne upravovať (napr. omáčky alebo pečenie mäsa), potom môžete použiť sušenú. Do šalátu ale siahnite po čerstvej bylinke.
 
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 9. 2027
Krajina pôvodu Egypt
Bazalka je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa bazalka s obľubou používa
 
Na čo sa bazalka väčšinou používa