Najlepšie korenie vietnamskej kuchyne

Nie je nad výbornou polievku Pho. Zaujímavé je, že v samotnom Vietname má oveľa viac podôb ako tá, akú sme zvyknutí si dopriať v obľúbených vietnamských reštauráciách. Základom je okrem ryžovej rezance a vývaru tiež korenie, ktoré je celkom ťažké v polievke správne identifikovať. Odporúčame teda výber typických druhov, s ktorými zvládnete obľúbené polievky s mäsom, rybou, morskými plodmi alebo s tofu sami. Základnou bylinkou je koriander, ktorý vďaka sušenému listu budete mať neustále k dispozícii. Dôležitý potom bude výber nepostrádateľnej ryže a dobrého zeleného čaju, ktorý sa ku každému jedlu podáva.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie vietnamskej kuchyne

Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenia dodáte svojim pokrmom autentickú chuť ázijskej kuchyne, a to jednoducho a rýchlo, ako v pravom ázijskom bistre!...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cibuľa

cibuľa

Že je cibuľa v našej kuchyni nenahraditeľná asi bude odmietať málokto. Čerstvou cibuľu nám môže ľahko nahradiť granulovaná sušená verzia, a vďaka nej tak pri va...
citrónová tráva

citrónová tráva

Svieža chuť citrónovej trávy je obzvlášť obľúbená v thajskej a vietnamskej kuchyni na kuracie mäso, polievky, zeleninu, ryby a morské plody. Pri varení sa skvel...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
chilli

chilli

Celosvetovo najpálivejšie chilli papričky na trhu Carolina Reaper odporúčame skôr skúseným milovníkom pekla na jazyku. Ak však nájdete odvahu, tieto papričky vá...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté vysoko pálivé chilli papričky (pálivosť 250 000 SHU). S opatrnosťou pridávajte do pálivých mexických omáčok, do polievok, k pečeným a mletým mäsám....
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
chilli jalapeño

chilli jalapeño

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
kajenské korenie

kajenské korenie

Táto zmes korenia svojim názvom trochu mätie. Kajenské korenie (niekedy sa píše aj cayenské, kayenské) totiž nie je korenie, ale v skutočnosti ide o drvené chil...
korenie

korenie

Verbena korenie je rozhodne jedným z najviac fascinujúcich korení v južnej Ázii. Keď otvoríte vrecko s korením verbena, jeho malé bobule vás okúzlia úžasnou jem...
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
koriander

koriander

Mletý koriander má so svojou príjemnou korenenou chuťou a vôňou exotických diaľok rozmanitú paletu uplatnenia. Od sladkých perníčkov a vianočného pečiva, cez ša...
kurkuma

kurkuma

Drvená kurkuma sa obvykle najprv opraží spoločne s ďalším korením, čím zmes korenia získa novú výraznejšiu kombináciu chutí....
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
rímska rasca

rímska rasca

Rímsky rasca, alebo cumin, sú semená rastliny s názvom šabrej rascovitý. Má svetlejšiu farbu a je pretiahnutejšia ako tradičná rasca. Rovnako chuťovo je odlišný...
škorica

škorica

Táto škorica pochádza zo škoricovníka pestovaného v Indonézii. Na rozdiel od škorice cejlónskej je jej kôra tvrdá a chuť ostrejšia až štipľavá. Škorica sa použí...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzálne korenie, ktoré sa používa v sladkej aj slanej kuchyni. Má výraznú, pikantnú chuť, ktorá sa pri varení krásne prepojí s ostatn...