Najlepšie korenie mexickej kuchyne

Ostré korenie je v horúcom podnebí dôležité. V teplých dňoch ochladzuje organizmus a tak čili papričky v rôznych podobách prepájajú všetky južné kuchyne. V Mexiku tomu nie je inak a oheň na jazyku môžete naozaj pocítiť napríklad so salsou verde pripravovanou zo zelených paradajok a chilli. Vyskúšajte napríklad habanero. Len pozor, mleté chilli by nemalo prísť na koži. Obľúbené je grilovanie mäsa a kukurice, fazuľa a hlavne tortilly pripravované ako tacos, quesadilla alebo nachos. Tortillové trojuholníky, ktoré sú podávané s rôznymi druhmi salsy a slúžia ako vynikajúce príbory na zahryznutie. Odporúčame vyskúšať niečo z vytipovaných korenín alebo rovnou zmesou na grilované mäsa a zeleninu.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie mexickej kuchyne

cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
cibuľové korenie

cibuľové korenie

Kombinácia cibule a korenia napovedá, že toto korenie si skvele rozumie s pečeným aj grilovaným mäsom ako sú steaky, bifteky, ryby, hydina alebo zver....
černucha

černucha

Černucha, známa aj ako čierna rasca, je taký nenápadný zázrak v kuchyni. Malé čierne semienka majú jemne korenistú, mierne horkastú a ľahko pikantnú chuť, ktorá...
horčica

horčica

Horčičné semienko patrí medzi tie najnenápadnejšie, no zároveň najúčinnejšie koreniny v kuchyni. Má jemne horkosladkú chuť s postupne sa rozvíjajúcou pikantnosť...
chilli

chilli

Carolina Reaper je celosvetovo najpálivejšia chilli paprička, ktorú je možné bežne zakúpiť. Ani tak však nejde o hocijaké chilli, pretože keď povieme, že páli a...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté chilli papričky habanero sú najlepšou voľbou, keď chcete ostrú, rovnomerne rozloženú pálivosť v celom jedle. Majú výrazne pálivú chuť s ovocnými tón...
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Ak hľadáte chilli, ktoré dodá jedlu príjemnú pálivosť, ale nezničí vaše chuťové poháriky, jalapeño je ideálna voľba. Existuje v dvoch variantoch – zelené a červené....
chilli jalapeño

chilli jalapeño

Jalapeño vo svojej červenej variante dozrieva dlhšie na slnku, čo mu dodáva plnšiu chuť, jemnú sladkosť a o niečo vyššiu pálivosť než jeho zelený náprotivok....
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky rodu cayenne, ktoré majú strednú pálivosť (30 000–80 000 SHU) a príjemný dymový nádych....
korenie na chili con carne

korenie na chili con carne

Špeciálna pikantná zmes korenia na jedno z najslávnejších texasko-mexických jedál. Chili con carne po španielsky znamená chilli s mäsom a jedná sa o pálivý pokr...
koriander

koriander

Celé semienka koriandra sú nenápadné, ale v kuchyni dokážu veľké veci. Len čo ich nasucho opražíte, rozvonia sa tóny pomarančovej kôry, sladkého korenia a orien...
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto vysoko kvalitná mletá pálivá paprika BIO sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok ...
paradajkové vločky

paradajkové vločky

Keď sa rajčiny sušia pomaly, ich chuť sa krásne koncentruje a získava príjemne sladký, jemne kyslastý podtón. Sušené rajské jablká vo forme jemných vločiek sú s...
rímska rasca

rímska rasca

Rímska rasca (po anglicky cumin) je nepostrádateľná v indickej, arabskej aj mexickej kuchyni. Nájdete ju v karí, garam masale, chilli zmesiach, kebabe či pilafe...
sladká paprika

sladká paprika

Toto nie je len taká obyčajná paprika. Španielska kráska s hodnotou farbivosti ASTA 160 je skutočná kráľovná medzi sladkými paprikami. Už keď ju nasypete do mis...
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...