Najlepšie korenie mexickej kuchyne

Ostré korenie je v horúcom podnebí dôležité. V teplých dňoch ochladzuje organizmus a tak čili papričky v rôznych podobách prepájajú všetky južné kuchyne. V Mexiku tomu nie je inak a oheň na jazyku môžete naozaj pocítiť napríklad so salsou verde pripravovanou zo zelených paradajok a chilli. Vyskúšajte napríklad habanero. Len pozor, mleté chilli by nemalo prísť na koži. Obľúbené je grilovanie mäsa a kukurice, fazuľa a hlavne tortilly pripravované ako tacos, quesadilla alebo nachos. Tortillové trojuholníky, ktoré sú podávané s rôznymi druhmi salsy a slúžia ako vynikajúce príbory na zahryznutie. Odporúčame vyskúšať niečo z vytipovaných korenín alebo rovnou zmesou na grilované mäsa a zeleninu.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie mexickej kuchyne

cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Sušená cibuľa prináša do vašej kuchyne pohodlie bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v chuti. Keď máte poruke túto našu sušenú cibuľu, môžete kedykoľvek be...
černuška

černuška

Černuška sa používa na ochutenie chleba, na pečenie hydiny, bravčového a hovädzieho mäsa, na zeleninu, strukoviny. Má mierne ostrú chuť....
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
Chili con carne

Chili con carne

Špeciálna pikantná zmes korenia na jedno z najslávnejších texasko-mexických jedál. Chili con carne po španielsky znamená chilli s mäsom a jedná sa o pálivý pokr...
chilli

chilli

Chilli papričky Kashmiri pochádza z Indie a so svojou miernejšou pálivosťou okolo 5 000 - 10 000 SHU sa radí k najmenej pálivým chilli papričkám v tejto krajine....
chilli Habanero

chilli Habanero

Chilli papričky Habanero dosahujú priemernú pálivosť 250 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Kombinácia ich pálivosti a delikátnej chuti z nich robí jedny...
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
chilli jalapeño

chilli jalapeño

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach. Mleté kajenské ko...
korenisté korenie

korenisté korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, karí, polievo...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto vysoko kvalitná mletá pálivá paprika BIO sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok ...
paradajkové jabĺčka

paradajkové jabĺčka

Sušené paradajky sa používajú do šalátov, nátierok, na pizzu, do zeleninových pokrmov a na vylepšenie omáčok s paradajkami a polievok....
rímska rasca

rímska rasca

Rímsky rasca, alebo cumin, sú semená rastliny s názvom šabrej rascovitý. Má svetlejšiu farbu a je pretiahnutejšia ako tradičná rasca. Rovnako chuťovo je odlišný...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality, teda ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, teda toto číslo udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...