Najlepšie korenie mexickej kuchyne

Ostré korenie je v horúcom podnebí dôležité. V teplých dňoch ochladzuje organizmus a tak čili papričky v rôznych podobách prepájajú všetky južné kuchyne. V Mexiku tomu nie je inak a oheň na jazyku môžete naozaj pocítiť napríklad so salsou verde pripravovanou zo zelených paradajok a chilli. Vyskúšajte napríklad habanero. Len pozor, mleté chilli by nemalo prísť na koži. Obľúbené je grilovanie mäsa a kukurice, fazuľa a hlavne tortilly pripravované ako tacos, quesadilla alebo nachos. Tortillové trojuholníky, ktoré sú podávané s rôznymi druhmi salsy a slúžia ako vynikajúce príbory na zahryznutie. Odporúčame vyskúšať niečo z vytipovaných korenín alebo rovnou zmesou na grilované mäsa a zeleninu.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie mexickej kuchyne

cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
cibuľové korenie

cibuľové korenie

Kombinácia cibule a korenia napovedá, že toto korenie si skvele rozumie s pečeným aj grilovaným mäsom ako sú steaky, bifteky, ryby, hydina alebo zver....
černucha

černucha

Černucha, známa aj ako čierna rasca, je taký nenápadný zázrak v kuchyni. Malé čierne semienka majú jemne korenistú, mierne horkastú a ľahko pikantnú chuť, ktorá...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
chilli

chilli

Celosvetovo najpálivejšie chilli papričky na trhu Carolina Reaper odporúčame skôr skúseným milovníkom pekla na jazyku. Ak však nájdete odvahu, tieto papričky vá...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté vysoko pálivé chilli papričky (pálivosť 250 000 SHU). S opatrnosťou pridávajte do pálivých mexických omáčok, do polievok, k pečeným a mletým mäsám....
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
chilli jalapeño

chilli jalapeño

Chilli papričky jalapeño, ktoré pochádzajú z Mexika, sú v porovnaní s ostatnými papričkami skôr mierne pálivé. Hodnota SHU sa pohybuje okolo 10 000 jednotiek pálivosti....
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach. Mleté kajenské ko...
korenie na chili con carne

korenie na chili con carne

Špeciálna pikantná zmes korenia na jedno z najslávnejších texasko-mexických jedál. Chili con carne po španielsky znamená chilli s mäsom a jedná sa o pálivý pokr...
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto vysoko kvalitná mletá pálivá paprika BIO sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok ...
paradajkové vločky

paradajkové vločky

Keď sa rajčiny sušia pomaly, ich chuť sa krásne koncentruje a získava príjemne sladký, jemne kyslastý podtón. Sušené rajské jablká vo forme jemných vločiek sú s...
rímska rasca

rímska rasca

Rímsky rasca, alebo cumin, sú semená rastliny s názvom šabrej rascovitý. Má svetlejšiu farbu a je pretiahnutejšia ako tradičná rasca. Rovnako chuťovo je odlišný...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality, teda ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, teda toto číslo udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...