Najlepšie korenie na steaky

Poriadny šťavnatý steak je kráľovská kuchárska disciplína na ktorú existuje množstvo receptov a odporúčaní od veľmajstrov kuchyne. V špecializovaných obchodoch si môžete zaobstarať ako profesionálne náčinie na steaky vrátane príborov, tak celú knihovníčku odbornej literatúry. Niekedy si vystačíte s kvalitným čerstvo namletým čiernym korením, inokedy máte chuť experimentovať a pripraviť si napríklad vlastnú marinádu, pri ktorej si budete istí čerstvosťou surovín. Korenie alebo vybrané zmesi môžete kombinovať a použiť aj do marinád a dipov.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na steaky

Adžika

Adžika

Obľúbené korenie pôvodom z Gruzínska je skvelé na pečené a grilované mäso alebo na ochutenie mletého mäsa a rýb. Ojedinelú chuť dodá zelenine či tofu a ďalším v...
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Americké rumové korenie

Americké rumové korenie

Exkluzívny šmrnc rumovej chuti, ktorá obohacuje túto ostrú zmes korenia a byliniek, urobí z klasickej grilovačky gurmánsky obrad. Americké rumové korenie sa skv...
barbecue

barbecue

Popularita kórejského grilovania dávno prekročila hranice tejto ázijskej krajiny. V kórejskej kuchyni sa na grile najčastejšie stretneme s hovädzím, bravčovým a...
barbecue korenie

barbecue korenie

Táto klasická hrubozrnná zmes korenia predstavuje základ pre najrôznejšie spôsoby prípravy mäsa. Možno ju použiť priamo na mäso pri závere grilovania alebo ako ...
Café de Paris

Café de Paris

Legendárna jemná bylinková zmes je vynikajúca na prípravu syrových a smotanových omáčok, dresingov, bylinkového masla a mnohých ďalších pokrmov. Je ideálny pre ...
Cajunské korenie

Cajunské korenie

Okrem tradičných cajunských receptov je toto korenie ideálne na grilovanie, pečené kuracie krídla, chili con carne alebo fazuľa so slaninou....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
Country mix

Country mix

Obľúbená zmes korenia Country mix je namiešaná v štýle amerického vidieka. Základom je paprika, cesnak a cibuľa, ktoré sú doplnené o chuť byliniek a skvostného ...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Jemné kryštáliky morskej soli Fleur de sel sú zmiešané s upraženou zmesou korenia na grilovanie podľa tradičnej receptúry z ostrova Réunion. Dymová aróma tejto ...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Táto hrubo nadrvená červená paprika dodá jedlu nielen lahodnú chuť, ale tiež poslúži ako dekorácia, ak napr. nechcete použiť drvené chilli papričky kvôli ich pálivej chuti....
Grilovacie korenie Amazonia

Grilovacie korenie Amazonia

Amazonia je príjemná a vďaka dvom druhom korenia aj ľahko pikantná zmes korenia na grilovanie steakov a pečenie alebo ražnenie ďalších druhov mäsa....
Grilovacie korenie nepálivé

Grilovacie korenie nepálivé

Radi si vychutnáte príjemne okorenené grilované mäso a nechcete, aby vám pri tom zhorela pusa? Alebo máte deti, ktoré si tiež chcú užiť parádne grilovačky, ale ...
Grilovacie korenie Texas

Grilovacie korenie Texas

Hrubozrnná zmes grilovacieho korenia v štýle divokého západu je vhodná napr. na grilované hovädzie mäso....
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
chilli

chilli

Chilli mleté sú stredne pálivé jemne pomleté chilli papričky rôznych exotických druhov, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach....
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté vysoko pálivé chilli papričky (pálivosť 250 000 SHU). S opatrnosťou pridávajte do pálivých mexických omáčok, do polievok, k pečeným a mletým mäsám....
kampotské korenie

kampotské korenie

Čierne korenie z Kampotu vám pripraví úžasnú cestu exotickej chuti, ktorá je plná silnej a aromatickej štipľavosti s ovocnými tónmi. Toto všestranné korenie dod...
kari

kari

Jedna z najobľúbenejších variantov karí anglického typu, ktorá je vhodná predovšetkým na mäsové a zeleninové zmesi, zeleninové polievky, ryže, cestoviny, struko...
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
Korenie Banasura údený

Korenie Banasura údený

Tento jedinečný korenie vyrastá v malebnom okolí priehrady Banasura Sagar, ktorá sa hrdo pýši titulom najväčšej priehrady v Indii. Tento kút Wayanadu, severovýc...
Korenie farebné

Korenie farebné

Klasická zmes červeného, zeleného, čierneho a bieleho korenia je obohatená o sečuánske korenie. Sečuánske korenie je jedno z najstarších čínskych korení s príje...
korenie na steaky

korenie na steaky

Táto ostrejšia zmes korenia je ideálna na rýchlu prípravu vynikajúceho hovädzieho steaku, ktorému sa po slovensky skrátene hovorí biftek z anglického beef steak....
korenie Tellicherry

korenie Tellicherry

Názvom Tellicherry sa označuje výberové čierne korenie, ktoré sa, na rozdiel od bežného korenia, žne v čo najvyššom štádiu zrenia. Vďaka tejto dlhšej dobe dozri...
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Medvedí cesnak má korenistú chuť, s ľahkým nádychom cesnaku. S obľubou sa pridáva do smotanových polievok, zemiakovej kaše, bylinkového masla, šalátových záliev...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
pálivá paprika

pálivá paprika

Mletá pálivá paprika sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok a gulášov, ale aj ako efe...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality, teda ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, teda toto číslo udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
Soľ morská údená

Soľ morská údená

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špeciali...
tasmánske korenie

tasmánske korenie

Tasmánske horské korenie je austrálska špecialita pochádzajúca z divoko rastúcej rastliny. V dávnych dobách sa v Austrálii používal ako náhrada klasického koren...
Trstinový cukr údený

Trstinový cukr údený

8 dní údený trstinový cukor vás príjemne prekvapí v barbecue omáčkach, šalátoch a rôznych mäsových pokrmoch. Vyskúšajte týmto údeným cukrom ozdobiť zmrzlinu ale...
zelené korenie

zelené korenie

Zelené korenie je rovnako ako biele a čierne plodom korenovníka čierneho, ale v rôznom stupni zrelosti. Všetky tieto korenia majú podobnú piepornú chuť....