Chilli mleté BIO / Korenie

V mnohých kuchyniach po celom svete je chilli nepostrádateľné, či už ide o mexické tacos, indické kari alebo thajské stir-fry. Ale nielen tam, pre množstvo ľudí je chilli najdôležitejšie korenie vôbec, pretože dokáže zvýrazniť chute, dodať hĺbku polievkam, omáčkam aj grilovanému mäsu.

Ako používať mleté chilli?

Toto chilli má príjemnú strednú pálivosť, takže ho môžete používať každý deň, bez toho, aby prebíjalo ostatné chute. Dávkovanie je jednoduché, či už chcete len jemne pikantné jedlo, alebo poriadne ostrú jazdu. Ale ako to už býva, lepšie je začať s menšou dávkou a pridávať postupne, než to hneď prepáliť – a to doslova!

  • Polievky a omáčky – skvelé do gulášu, paradajkových a strukovinových polievok, kari alebo boloňskej omáčky.
  • Marinády a grilovanie – perfektné na kuracie krídelká, rebierka, steaky aj grilovanú zeleninu.
  • Mexická a ázijská kuchyňa – základ pre tacos, burritos, kari a ďalšie stovky jedál z celého sveta.
  • Pikantné sladkosti – skvelé do čokoládových dezertov, sušienok alebo napríklad horúcej čokolády.

Mleté chilli je skvelý spôsob, ako sa v kuchyni pohrať s chuťami – nielenže pridá pálivosť, ale tiež zvýrazní sladké, slané aj dymové tóny jedla. Skúste s ním trochu zaexperimentovať – pridajte ho do čerstvej salsy, okoreňte ním domáci hummus alebo si pripravte pikantnú tekvicovú polievku. A ak máte radi naozaj zaujímavé kombinácie, pridajte štipku do horúcej čokolády alebo si upečte domáce čokoládové chilli sušienky – výsledná chuť vás aj vašich hostí príjemne prekvapí.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 10. 2027
Krajina pôvodu Španielsko, Čína
Chilli ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa chilli s obľubou používa
 
Na čo sa chilli väčšinou používa