Najlepšie korenie na šaláty

Šalát na tisíc a jeden spôsob, vďaka bylinkám zakaždým inak. Experimentom s rôznym tipom zálievok sa medze nekladú. Niekedy stačí soľ a korenie, inokedy rôzne druhy octov. Odporúčaný je ume ocot a balzamikový krém. Spoločne so syrom a rôznymi druhmi orechov pripravíte luxusný zdravý obed. Na fenikel odporúčame dresing z vína, olivového oleja, horčice, korenia a limetkovej šťavy. Pretrepať - zamiešať. Vynikajúci bude mierne odležaný. Báječný a zdravý je jogurt zmiešaný so sušenými bylinkami alebo niektorou z pálivých zmesí. Podávajte so zeleným šalátom alebo nastrúhanou čerstvou kapustou. Na cestovinové šaláty sa tiež hodia talianske bylinky a rozhodne vyskúšajte aglio peperoncini.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na šaláty

Adžika

Adžika

Obľúbené korenie pôvodom z Gruzínska je skvelé na pečené a grilované mäso alebo na ochutenie mletého mäsa a rýb. Ojedinelú chuť dodá zelenine či tofu a ďalším v...
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Talianske stredne ostré korenie na špagety aj iné cestoviny, pizzu, šaláty, grilovanú zeleninu alebo do marinád na grilované mäso....
Asado

Asado

Táto zmes je ideálna pre grilovanie mäsa, najmä hovädzieho, kde sa plne rozvinie bohatosť chutí. Okrem červeného mäsa je výborná aj nagrilované ryby a hydina....
Bambova bylinková soľ

Bambova bylinková soľ

Koreniaca zmes na ochutenie polievok, zeleninových šalátov, nátierok, dressingov, omáčok, ryže, strukovín, pokrmov z vajec, zemiakov či hydiny a rýb....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
bylinkové maslo

bylinkové maslo

Bylinkové maslo ľahko pripravíme rozotrením kocky masla do hladka s touto zmesou korenia. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ. Hotové bylinkové maslo je skve...
cesnak

cesnak

Hrubý cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku....
cibuľa

cibuľa

Že je cibuľa v našej kuchyni nenahraditeľná asi bude odmietať málokto. Čerstvou cibuľu nám môže ľahko nahradiť granulovaná sušená verzia, a vďaka nej tak pri va...
citrónová kôra

citrónová kôra

Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výbo...
černuška

černuška

Černuška sa používa na ochutenie chleba, na pečenie hydiny, bravčového a hovädzieho mäsa, na zeleninu, strukoviny. Má mierne ostrú chuť....
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
čubrica

čubrica

Nepálivý variant obľúbeného bulharského korenia na strukoviny, zapekanú zeleninu, mleté mäso, ryby, polievky, nátierky a pokrmy pripravované na grile....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Táto hrubo nadrvená červená paprika dodá jedlu nielen lahodnú chuť, ale tiež poslúži ako dekorácia, ak napr. nechcete použiť drvené chilli papričky kvôli ich pálivej chuti....
gyros

gyros

Decentne pálivá zmes s príjemnou bylinkovou chuťou tymiánu a rozmarínu na prípravu tradičného gréckeho gyrosu, souvlaki a ďalších druhov grilovaného mäsa....
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
chilli

chilli

Chilli mleté BIO sú stredne pálivé jemne pomleté chilli papričky rôznych exotických druhov, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach....
chimichurri

chimichurri

Argentínska mierne ostrá zmes korenia a zeleniny, ktorá sa používa na ochutenie polievok, omáčok, na ovčie mäso, minútky či pečienka, marinády, zeleninové a syr...
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
korenie Exotická mágia

korenie Exotická mágia

Hľadáte zmes korenia, ktorá dodá vašim pokrmom nevšedný exotický nádych? Táto unikátna zmes korenia spája sladkosť jahodového a mangového prášku, jemnú koreneno...
korenie na šaláty

korenie na šaláty

Korenie navrhnuté ako na prípravu cestovinových a zeleninových šalátov, tak aj vynikajúcich dressingov, dipov a nátierok....
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Medvedí cesnak má korenistú chuť, s ľahkým nádychom cesnaku. S obľubou sa pridáva do smotanových polievok, zemiakovej kaše, bylinkového masla, šalátových záliev...
Mozzarella s paradajkami BIO

Mozzarella s paradajkami BIO

Zmes byliniek a soľného kvetu na šalát z rajských jabĺčok a talianskeho syra Mozzarella. Stačí korenie zmiešať s olivovým olejom, nechať chvíľu odležať a hotovo...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
Ovocný šalát BIO

Ovocný šalát BIO

Zmes korenia je namiešaná tak, aby zdôraznila prirodzenú chuť ovocia a zároveň poskytla nový vzrušujúci chuťový zážitok....
paradajkové jabĺčka

paradajkové jabĺčka

Sušené paradajky sa používajú do šalátov, nátierok, na pizzu, do zeleninových pokrmov a na vylepšenie omáčok s paradajkami a polievok....
pažítka

pažítka

Pažítka je obľúbená vňaťová zelenina. Sušená pažítka je vhodná náhrada čerstvej v zimnom období alebo ako rýchla záchrana do vývarov, polievok, do šalátov, náti...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
ružové (červené) korenie

ružové (červené) korenie

Ružové korenie, niekedy tiež nazývané červené, nie je pravé korenie, ale plod stromu brazílskeho poprovca. Červené bobule sú krehké a skôr aromatické....
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
Soľ morská so zeleným čajom

Soľ morská so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
sumah

sumah

Sumah je červený prášok kyslej chuti z pomletých plodov kríky škúmpy garbiarske. S obľubou sa používa v tureckej, arabskej a libanonskej kuchyni na kebab, šašli...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
Šalátové korenie

Šalátové korenie

Vyvážená zmes na dochutenie zeleninových a cestovinových šalátov, do jogurtov, majonézových a octových zálievok....
Šalátové talianske

Šalátové talianske

Zmes korenia na prípravu šalátov, ale aj na dochutenie cestovín alebo paradajkových omáčok....
Ticinské korenie

Ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
tzatziki

tzatziki

Táto zmes korenia na tzatziki prináša autentickú chuť gréckej kuchyne priamo na váš tanier. Dokonale vyvážená zmes kombinuje klasické ingrediencie ako cibuľu, c...
zeler

zeler

Sušený zelerový list je vhodný dochutenie polievok, omáčok, šalátov, pokrmov z rýb a darov mora....