Najlepšie korenie čínskej kuchyne

Čínska kuchyňa nie sú len instantné rezance v sáčku, je to ohňostroj chutí a vnemov. Veľká krajina a každý kraj iný mrav, preto skúšajte a experimentujte. Je zvláštne, ale kuchyňa čínskeho regiónu nemá rada sladkosti a najmä biely cukor. Na rozdiel od blízkovýchodnej baklavy si na dezerty nepotrpia. Ani na mlieko, maslo a údené mäso v čínskej kuchyni nenájdete. Kuchyňa kombinuje tradičnú čínsku medicínu a filozofiu jin a jang, pokiaľ jej to dovolíte a necháte sa uniesť.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie čínskej kuchyne

aníz

aníz

Aníz je korenie, ktoré má silu. Jeho aróma je sladká ako cukrík, ale zároveň trochu štipľavá, s jemným nádychom sladkého drievka a dotykom korenia....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenín dodáte svojim jedlám autentickú chuť ázijskej kuchyne jednoducho a rýchlo – ako z pravého ázijského bistra!...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
biele korenie

biele korenie

Korenie biele je rovnako ako čierne a zelené plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Všetky tieto korenia majú p...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list pozná hádam každý, ale s jeho mletou verziou má skúsenosť len málokto. A pritom práve v tomto prevedení sa s ním v kuchyni pracuje oveľa jednoduchšie....
cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cibuľa

cibuľa

Sušená cibuľa prináša do vašej kuchyne pohodlie bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v chuti. Keď máte poruke túto našu sušenú cibuľu, môžete kedykoľvek be...
citrónová kôra

citrónová kôra

Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výbo...
citrónová tráva

citrónová tráva

Citrónová tráva patrí medzi tie druhy korenia, ktoré dokážu s minimálnou námahou premeniť obyčajné jedlo na exotický zážitok. Jemná, mierne nasladlá citrusová v...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
glutasoľ

glutasoľ

Zmes soli a glutamanu sodného, ktorá sa používa na zvýraznenie chuti a dosolenia mäsa i ďalších pokrmov....
horčica

horčica

Horčičné semienko patrí medzi najnenápadnejšie, no zároveň najvýraznejšie koreniny v kuchyni. Má jemne horkosladkú chuť s postupne sa rozvíjajúcou pikantnosťou,...
chilli

chilli

Nie len mexická, indická či thajská kuchyňa sa nezaobíde bez chilli. Pre mnohých z nás patria chilli papričky medzi najdôležitejšie koreniny v kuchyni – či už v...
chilli Habanero

chilli Habanero

Ak chcete zažiť legendárne chilli habanero v jeho najprirodzenejšej podobe, tieto sušené celé papričky sú tá správna voľba. Čisté, intenzívne chilli, ktoré si p...
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Ak hľadáte chilli, ktoré dodá jedlu príjemnú pálivosť, ale nezničí vaše chuťové poháriky, jalapeño je ideálna voľba. Existuje v dvoch variantoch – zelené a červené....
chilli jalapeño

chilli jalapeño

Jalapeño vo svojej červenej variante dozrieva dlhšie na slnku, čo mu dodáva plnšiu chuť, jemnú sladkosť a o niečo vyššiu pálivosť než jeho zelený náprotivok....
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky rodu cayenne, ktoré majú strednú pálivosť (30 000–80 000 SHU) a príjemný dymový nádych....
klinček

klinček

Klinček je jedno z tých korení, pri ktorom stačí otvoriť koreničku a okamžite nádherne prevonia celú kuchyňu. Jeho silná, teplá a jemne sladkastá chuť sa hodí n...
korenie na čínu

korenie na čínu

Základná univerzálna zmes korenia pre jednoduchú prípravu jedál v štýle čínskej kuchyne....
korenie na wok panvicu

korenie na wok panvicu

Silne pikantná zmes korenia, ktorá je ideálna na prípravu čínskych receptov na panvici wok. Zmes je jemne ochutená mangom, kardamómom a badiánom....
korenie Nasi goreng

korenie Nasi goreng

Neostrá zmes korenia nielen na prípravu tradičnej indonézskej vyprážanej ryže s kuraťom, ale aj na ochutenie pohánky alebo dusenej zeleniny....
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
koriander

koriander

Sušené drvené listy koriandra v kuchyni nahradí čerstvý koriander, ktorý je u nás horšie dostupný. Jednu lyžicu sušených listov koriandra použite namiesto hrsti...
kubebové korenie

kubebové korenie

Plody kubebového korenia sú malé zelené bobule, ktoré sa, podobne ako u čierneho korenia, po zbere sušia na slnku, až ich šupka sčernie. Avšak na rozdiel od čie...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je kľúčovou zložkou tradičnej indickej kuchyne a je cenená pre svoju schopnosť obohatiť jedlá o nezameniteľnú chuť a farbu....
mandarínková kôra

mandarínková kôra

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme p...
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
paradajkové vločky

paradajkové vločky

Keď sa rajčiny sušia pomaly, ich chuť sa krásne koncentruje a získava príjemne sladký, jemne kyslastý podtón. Sušené rajské jablká vo forme jemných vločiek sú s...
pažítka

pažítka

Keď nie je po ruke čerstvá, sušená pažítka zachráni situáciu. Jemná, voňavá a vždy pripravená, dodá jedlám jemne cibuľkový nádych bez toho, aby bola príliš ostrá....
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Použitie citrusov v rôznych receptoch nie je žiadna novinka. Ale sušená mletá pomarančová kôra je skvelý spôsob, ako si túto sviežu chuť užiť kedykoľvek, bez nu...
sečuánske korenie

sečuánske korenie

Nepálska varianta sečuánskeho korenia, ktorý sa tiež nazýva Timut, rastie v divokých častiach Himalájí, kde ich v nadmorskej výške cez 2 000 metrov ručne zbiera...
senovka

senovka

Ak milujete vône indickej, arabskej alebo severoafrickej kuchyne, s pískavicou ste sa už určite stretli. Možno ste ju poznali pod názvom fenugreek alebo grécke ...
šafran

šafran

Šafran je kráľom korenín – nielen pre svoju jedinečnú chuť a vôňu, ale aj preto, že jeho zber je nesmierne náročný. Každé vlákno, teda sušená blizna šafranu sia...
škorica

škorica

Indonézska škorica pochádza zo škoricovníka pestovaného v tropických oblastiach Indonézie a vyznačuje sa tvrdšou kôrou a silnejšou, ostrejšou chuťou v porovnaní...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzálne korenie, ktoré sa používa v sladkej aj slanej kuchyni. Má výraznú, pikantnú chuť, ktorá sa pri varení krásne prepojí s ostatn...