Najlepšie korenie na ryby

Či už ste vášniví rybári alebo radšej zabehnete do rybárne, ryby sú nielen zdravé, ale aj veľmi chutné. S vybraným korením môžete ryby ľahko vyprážať, variť, grilovať a marinovať. Pri nakladaní je dobré strážiť čas. Ryby a morské plody nakladáme maximálne na 20 minút. Klasického českého kapra si vychutnáte s vybraným korením alebo priamo s Novohradskou zmesou. Odporúčame vyskúšať rybiu polievku s čerstvo nastrúhanou štipkou muškátového orieška.  

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na ryby

Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenín dodáte svojim jedlám autentickú chuť ázijskej kuchyne jednoducho a rýchlo – ako z pravého ázijského bistra!...
Baharat

Baharat

Baharat je korenie, ktoré vystihuje podstatu perzskej kuchyne, kde sa používa na ryžu, zeleninu, mäso aj exotické omáčky....
Bambova bylinková soľ

Bambova bylinková soľ

Koreniaca zmes na ochutenie polievok, zeleninových šalátov, nátierok, dressingov, omáčok, ryže, strukovín, pokrmov z vajec, zemiakov či hydiny a rýb....
Café de Paris

Café de Paris

Legendárna jemná bylinková zmes je vynikajúca na prípravu syrových a smotanových omáčok, dresingov, bylinkového masla a mnohých ďalších pokrmov. Je ideálny pre ...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľové korenie

cibuľové korenie

Kombinácia cibule a korenia napovedá, že toto korenie si skvele rozumie s pečeným aj grilovaným mäsom ako sú steaky, bifteky, ryby, hydina alebo zver....
citrónová kôra

citrónová kôra

Nič nevonia tak sviežo ako citrónová kôra. Jemne mletá, plná aromatických olejov, ktoré dodajú jedlu tú správnu citrusovú iskru. V slovenskej kuchyni sa tradičn...
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Pridaním bourbonskej vanilky do soľných kvetov Fleur de Sel sa vaše chuťové bunky stretnú s dvoma kulinárskymi superlatívmi. Kombinácia sladkého a slaného je id...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Ak hľadáte výraznú červenú farbu a jemne sladkú paprikovú chuť, ale nechcete ostré chilli, táto hrubo drvená červená paprika je ideálna voľba. Má krásnu sýtu fa...
grilovacie korenie

grilovacie korenie

Amazonia je príjemná a vďaka dvom druhom korenia aj ľahko pikantná zmes korenia na grilovanie steakov a pečenie alebo ražnenie ďalších druhov mäsa....
Grilovacie korenie Klasik

Grilovacie korenie Klasik

Klasická vyvážená zmes korenia, byliniek a soli určená na rýchle a jednoduché grilovanie každého mäsa, hodí sa aj na zeleninu....
Grilovacie korenie nepálivé

Grilovacie korenie nepálivé

Radi si vychutnáte príjemne okorenené grilované mäso a nechcete, aby vám pri tom zhorela pusa? Alebo máte deti, ktoré si tiež chcú užiť parádne grilovačky, ale ...
chilli

chilli

Nie len mexická, indická či thajská kuchyňa sa nezaobíde bez chilli. Pre mnohých z nás patria chilli papričky medzi najdôležitejšie koreniny v kuchyni – či už v...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
kampotské korenie

kampotské korenie

Kampotské červené korenie je jedinečné svojím sýtym odtieňom a ovocnou chuťou, ktorá v kuchyni neprehliadnuteľne vyniká. Na rozdiel od čierneho alebo bieleho ko...
kardamóm

kardamóm

Plody byliny kardamovníka obyčajného (zelené zrná) obsahujú semená a sú vysoko ceneným korením. Kardamóm (tiež nesprávne kardamón) chutí korenisto a sladkasto, akoby citrónovo....
kari

kari

Jedna z najobľúbenejších variantov karí anglického typu, ktorá je vhodná predovšetkým na mäsové a zeleninové zmesi, zeleninové polievky, ryže, cestoviny, struko...
kôpor

kôpor

Tieto vrcholové lístky kôpru, jemne sušené a drvené, si zachovávajú plnú chuť a vôňu čerstvej bylinky. Vďaka tomu ho môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor, al...
korenie

korenie

V hrubozrnnej zmesi sa nádherne snúbi príjemná pikantná chuť čierneho korenia s ľahkými a osviežujúcimi tónmi citróna....
Korenie Andaliman

Korenie Andaliman

Andalimanské korenie je vzácnou a výraznou rastlinou, ktorá pochádza z oblasti severnej Sumatra v Indonézii. Toto korenie, často označované tiež ako Batak koren...
korenie Fish Masála

korenie Fish Masála

Špeciálne namiešaná zmes korenia indickej kuchyne na prípravu rýb a morských plodov....
korenie Jambalaya

korenie Jambalaya

Pálivá zmes korenia kreolskej kuchyne, ktorá je ideálna na vyprážanú ryžu. Hodí sa tiež na pečené a vyprážané ryby alebo zeleninu, na prípravu salsy a paelly....
korenie na Biryani Masala

korenie na Biryani Masala

Pálivá zmes korenia na prípravu indického Biryani a ďalších exotických receptov. Ideálne pre hovädzie alebo jahňacie mäso, krevety a morské plody, ryžu alebo šošovku....
korenie na garam masála

korenie na garam masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
korenie na kari

korenie na kari

Maurícius je známy pre svoju bohatú a rozmanitú kuchyňu s vplyvmi z Indie, Číny, Európy a Afriky vytvárajú jedinečnú zmes chutí, ktorá je stelesnením tunajšej kultúry....
korenie na ryby

korenie na ryby

Prekvapte svojich stravníkov aj sami seba touto originálnou zmesou korenia na grilované ryby. Ovocné tóny pomarančovej kôry a sviežej citrónovej kôry dokonale z...
korenie na tzatziki

korenie na tzatziki

Korenie, ktoré sa v gréckej kuchyni používa na ochutenie nielen šalátov s jogurtovou zálievkou, ale aj ďalších zeleninových šalátov....
korenisté korenie

korenisté korenie

Predovšetkým kyslastá chuť sa skvele hodí nielen na všetky druhy grilovaných či pečených morských rýb a plodov, ale aj na hydinové, morčacie alebo pštrosie steaky....
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
Losos

Losos

Jemne pálivá hrubšia zmes na lososa, možno ju použiť aj na iné druhy pečených alebo grilovaných rýb....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto paprika sa získava zo starostlivo vybraných pálivých paprík, ktoré sa pomaly sušia a údia na bukovom dreve. Vďaka tomuto procesu sa v nich rozvinie hlboké ...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Použitie citrusov v rôznych receptoch nie je žiadna novinka. Ale sušená mletá pomarančová kôra je skvelý spôsob, ako si túto sviežu chuť užiť kedykoľvek, bez nu...
rasca

rasca

Rasca je tradičné korenie, ktoré patrí na český stôl rovnako neodmysliteľne ako chlieb či pečené mäso. Má výraznú korenistú chuť s jemne orieškovým, citrusovým ...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika sa udí na dubovom dreve tradičnou metódou, ktorá jej dodáva intenzívne dymové aróma a prirodzene sladkastú chuť. Je ideálna do jedál, kde chcete vy...
sumah

sumah

Sumach je malý červený zázrak zo sušených plodov škumpy koželužskej, ktorý dokáže jedlu dodať sviežu kyslosť bez použitia citróna či octu. Arabská, turecká aj l...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
Talianske bylinky

Talianske bylinky

Doprajte si aromatickú esenciu talianskej kuchyne s našou vynikajúcou zmesou korenia Talianskej bylinky. Toto trio chutí, vytvorené z rozmarínu, bazalky a orega...
ticinské korenie

ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
trebuľka

trebuľka

Kerblík je jedna z najjemnejších byliniek, ktorá v kuchyni dokáže vytvoriť krásne svieži a jemne nasladlý podtón s tónmi petržlenu a anízu. V porovnaní s čerstv...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
údená morská soľ

údená morská soľ

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špeciali...
zeler

zeler

Celerové semienka majú podobnú aromatickú a zvieravú chuť ako ostatné časti zeleru. Ich pikantná, zemitá a horká chuť sa skvele hodí k paradajkám a ďalšej zelen...