Najlepšie korenie francúzskej kuchyne

Parlez-vous français? Nevadí, výbornú francúzsku bagetu zoženiete aj u nás v Nusliach a aj ďalšie ingrediencie francúzskej kuchyne nakúpite v miestnom mäsiarstve a zelenine. Z výberu korenia odporúčame napr. prvotriedne vanilkové struky pre pravé creme brulée.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie francúzskej kuchyne

bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam českej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri var...
borievka

borievka

Plody červeného borievky sú na rozdiel u nás bežného čierneho borievky obyčajného mäkšie a majú mierne sladkastú, ale ostrú chuť. Červená borievka sa používa pr...
bylinkové maslo

bylinkové maslo

Bylinkové maslo ľahko pripravíme rozotrením kocky masla do hladka s touto zmesou korenia. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ. Hotové bylinkové maslo je skve...
Café de Paris

Café de Paris

Legendárna jemná bylinková zmes je vynikajúca na prípravu syrových a smotanových omáčok, dresingov, bylinkového masla a mnohých ďalších pokrmov. Je ideálny pre ...
cesnak

cesnak

Hrubý cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku....
cibuľa

cibuľa

Sušená cibuľa prináša do kuchyne pohodlie bez kompromisov v chuti. Keď máte po ruke sušenú cibuľu, môžete kedykoľvek okamžite pridať bohatú, cibuľovú chuť do va...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
dlhé korenie

dlhé korenie

Dlhé korenie sú plody tropickej rastliny korenistého v tvare šištičiek asi 2,5 cm dlhých. Jeho chuť je ostrá a mierne sladká, s obľubou sa používa vo francúzskej kuchyni....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Fenykel ako korenie sa používa predovšetkým do vianočného pečiva, perníka, koláčov, pudingov, do nakladanej zeleniny, zvlášť do červenej repy. Okrem kuchyne sa ...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Táto hrubo nadrvená červená paprika dodá jedlu nielen lahodnú chuť, ale tiež poslúži ako dekorácia, ak napr. nechcete použiť drvené chilli papričky kvôli ich pálivej chuti....
Grilovacie bylinky

Grilovacie bylinky

Jemne pikantné korenie dodá príjemnú bylinkovú chuť grilovanému mäsu, rybám, hydine, ale aj grilovanej zelenine....
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Klasické ingrediencie ako je paprika, cibuľa a cesnak sú zmiešané s ďalšími bylinkami a vytvárajú výnimočnú chuť, ktoré dodáva miernu pikantnosť chilli so zázvo...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
chilli

chilli

Tieto chilli papričky, nakrájané na silu nite, sa niekedy tiež nazývajú chilli vlasy alebo chilli struny. Majú jemnú chuť, používajú sa predovšetkým na dekoratí...
chren

chren

Chren sa tradične používa v kombinácii s hovädzím pečením a hovädzím jazykom, ale svoje miesto nájde aj v šalátoch, na zemiakoch aj v korenenej zelenine....
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
korenie na hranolky

korenie na hranolky

Vďaka tomuto koreniu nielen hranolky, ale aj americké zemiaky, vyprážané lupienky alebo pečené zemiaky získajú nový rozmer chutí a vy získate chválu od svojich hostí....
korenie na kura

korenie na kura

Zmes byliniek a soli nielen na kura, ale aj ďalšie mäsa....
korenie na mleté mäso

korenie na mleté mäso

Papriková ostrejšia stredne hrubá zmes na mletá mäsa, fašírky, sekanú, hamburgery, mäsové gule, mäsové náplne a pod....
korenie na ryby

korenie na ryby

Pre milovníkov rýb sme pripravili túto špeciálnu zmes bylinkového korenia, ktoré je ideálne na prípravu morských aj sladkovodných rýb....
korenie na syry

korenie na syry

Zmes byliniek a červeného korenia je vhodná predovšetkým na zrejúce a nakladané syry....
korenie na šaláty

korenie na šaláty

Korenie navrhnuté ako na prípravu cestovinových a zeleninových šalátov, tak aj vynikajúcich dressingov, dipov a nátierok....
korenie na vyprážané zemiačiky

korenie na vyprážané zemiačiky

Pripravte si domáce vyprážané zemiačiky, chipsy alebo hranolky s horčičnou chuťou. Zmes korenia nasypte na surové plátky zemiakov a pečte do zlatista....
korenie na zverinu

korenie na zverinu

Zmes korenia na ochutenie všetkých zverinových špecialít....
korenie Tellicherry

korenie Tellicherry

Názvom Tellicherry sa označuje výberové čierne korenie, ktoré sa, na rozdiel od bežného korenia, žne v čo najvyššom štádiu zrenia. Vďaka tejto dlhšej dobe dozri...
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
miešané vajíčka

miešané vajíčka

Aj tak zdanlivo obyčajné a jednoduché jedlo, ako sú miešané vajíčka, môže s touto špeciálnou zmesou korenia a soli získať úplne novú chuť. Jednoducho korenie pr...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto vysoko kvalitná mletá pálivá maďarská paprika sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridávajú do po...
paradajkové jabĺčka

paradajkové jabĺčka

Sušené paradajky sa používajú do šalátov, nátierok, na pizzu, do zeleninových pokrmov a na vylepšenie omáčok s paradajkami a polievok....
Paštétové korenie

Paštétové korenie

Korenie a bylinky na domácu prípravu paštét, ktorá vám uľahčí prácu, pretože už obsahuje cibuľu a všetky koreniace ingrediencie v správnom pomere....
pažítka

pažítka

Pažítka je obľúbená vňaťová zelenina. Sušená pažítka je vhodná náhrada čerstvej v zimnom období alebo ako rýchla záchrana do vývarov, polievok, do šalátov, náti...
petržlen

petržlen

Sušená drvená petržlenová vňať je všestranná bylinka, ktorá nahradí po celý rok čerstvú petržlenovú vňať do polievok, šalátov i nátierok. Používa sa aj do bylin...
Provensálske korenie

Provensálske korenie

Zmes byliniek obíbených vo francúzskej Provence, ktorá sa hojne používa predovšetkým na korenenie všetkých druhov mäsa, ale aj na dusenú zeleninu, omáčky, cesto...
Raclette a Fondue

Raclette a Fondue

Zmes korenia špeciálne pripravená na ochutenie syrových pokrmov ako je Raclette alebo Fondue. ale aj syrové sendviče alebo vegetariánske pokrmy so syrom....
Ratatouille

Ratatouille

Hrubo namletá zmes korenia je vhodná nielen do francúzskeho variantu nášho leča alebo inej dusenej zeleniny, ale aj na ochutenie a dekoráciu pečenej alebo grilovanej zeleniny....
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
ružové (červené) korenie

ružové (červené) korenie

Ružové korenie, niekedy tiež nazývané červené, nie je pravé korenie, ale plod stromu brazílskeho poprovca. Červené bobule sú krehké a skôr aromatické....
saturejka

saturejka

Saturejka je obľúbená aromatická bylinka, chutí pieporne pikantne. Je to klasické korenie do všetkých fazuľových pokrmov a iných strukovín. Ďalej je vhodná do š...
senovka

senovka

Pískavica - fenugreek, čiže grécke seno je jedna z najstarších kultúrnych rastlín. Listy pískavice sa používajú na vylepšenie chuti všetkých slaných jedál, šalá...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je najvyššej kvality ASTA 180, teda intenzívnej červenej farby a chuti. ASTA je číslo, ktorým sa udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike....
šafran

šafran

Pravý šafran sú sušené červené čnelky (nesprávne blizny), ktoré sa ručne vytrhávajú z kvetov pestovaných rastlín. Používa sa predovšetkým v južnej Európe a na b...
Šalátové korenie

Šalátové korenie

Vyvážená zmes na dochutenie zeleninových a cestovinových šalátov, do jogurtov, majonézových a octových zálievok....
šalvia

šalvia

Šalvia je aromatická bylina známa ako korenie a liečivka už od staroveku. V USA sa používa na bravčové mäso a klobásy, v Anglicku je tradičným korením do plnky ...
tasmánske korenie

tasmánske korenie

Tasmánske horské korenie je austrálska špecialita pochádzajúca z divoko rastúcej rastliny. V dávnych dobách sa v Austrálii používal ako náhrada klasického koren...
tekvicová polievka

tekvicová polievka

Možno vám pripadá tekvicová polievka ako nevýrazné fádne jedlo. Pokiaľ ale do polievky pridáte túto špeciálne namiešanú aromatickú zmes korenia, vytvorte z nej ...
trebuľka

trebuľka

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petržlenu. Svojou chuťou môže tiež pripomínať aníz. Trebuľka vám zachutí v polievke, zeleninových a zemiak...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
vafle

vafle

Toto korenie je sladká a voňavá zmes, ktorá prináša jedinečnú chuť do vašich dezertov. Kombinuje kokosový cukor a trstinový cukor pre prírodnú sladkosť, ktorú d...
vanilka

vanilka

Vysoko kvalitné struk vanilky odrody Bourbon, ktorý pochádza z Madagaskaru. Vanilkové struky sa v kuchyni používajú najčastejšie na prípravu sladkých jedál, múč...
zelené korenie

zelené korenie

Zelené korenie je rovnako ako biele a čierne plodom korenovníka čierneho, ale v rôznom stupni zrelosti. Všetky tieto korenia majú podobnú piepornú chuť....
zeler

zeler

Sušený zelerový list je vhodný dochutenie polievok, omáčok, šalátov, pokrmov z rýb a darov mora....