Granulovaná cibuľa / Korenie

Cibuľa je pri varení nepostrádateľný pomocník, ktorý nám ale často vženie slzy do očí. Ak však siahneme po cibuli sušenej, z pomocníka sa náhle stane kúzelník, ktorý je vždy pripravený okamžite vykúzliť dokonalú chuť bez lúpania, krájania a plaču.

Chuť a vôňa granulovanej sušenej cibule

Akonáhle otvoríte vrecko, okamžite ucítite známu vôňu cibule, ale tentoraz bez ostrých tónov cibule čerstvé. Zatiaľ čo čerstvá cibuľa má ostrú, silnú a štipľavú chuť, sušená cibuľa má sladkú, príjem ktorá zvýrazňuje celkový chuťový profil vašich pokrmov. Ponúka robustnú, dobre zaguľatenú chuť, ktorá je často prijateľnejšia pre tých, ktorým čerstvá cibuľa pripadá príliš štipľavá, a jej chuti sa preto vyhýbajú. Navyše koncentrovaná chuť sušenej cibule z nej robí ideálnu voľbu pre pokrmy, ktoré vyžadujú dlhú dobu varenia.

Na čo sa granulovaná cibuľa používa?

Granulovaná cibuľa je univerzálna ingrediencia do takmer všetkého. Je skvelým spoločníkom pre mleté aj dusené mäsá, dodá neopakovateľnú chuť špenátu, strukovinám, ryži alebo dokonca slanému pečivu. Samozrejme nesmieme zabudnúť na omáčky alebo polievky. V podstate, kdekoľvek by ste použili čerstvú cibuľu, môžete ju bez obáv nahradiť touto sušenou verziouí.

Hoci je tento malý zázrak výnimočne pohodlný, majte na pamäti, že pri vyprážanie je potrebné byť o niečo opatrnejší. Granulovaná cibuľa má sklon sa rýchlejšie pripaľovať, čo by mohlo vášmu kulinárskemu dielu pridať nechcený nádych spáleniny.

Prečo teda pri varení používať granulovanú sušenú cibuľu? Ušetrí vám čas, slzy a navyše, vďaka jej dlhej trvanlivosti, máte vždy po ruke spoľahlivého pomocníka pre vaše kulinárske experimenty. A mimochodom, pre milovníkov dymovej chuti máme v ponuke aj údený variant, ktorý vašim pokrmom dodá príjemnú dymovú arómu.

Dátum minimálnej trvanlivosti 9. 9. 2028
Krajina pôvodu Španielsko
Cibuľa je dostupná v týchto variantoch