Že je cibuľa v našej kuchyni nenahraditeľná asi bude odmietať málokto. Čerstvou cibuľu nám môže ľahko nahradiť granulovaná sušená verzia, a vďaka nej tak pri varení ušetríme čas aj slzy.
Pretože sa ale veľmi často čerstvá cibuľa na začiatku restuje alebo smaží, získa tak dymová aróma, ktorá u sušenej cibule chýba. Práve z tohto dôvodu máme v ponuke aj túto údenú granulovanú cibuľu. Cibuľa pochádza z kontrolovaného ekologického pestovania v Egypte a je zaúdená v Nemecku certifikovanou BIO udiarňou, kde prebieha údenie sedem dní studeným procesom v najjemnejšom bukovom dyme.
Výsledok presvedčí intenzívnou dymovou arómou a typickou pikantnou cibuľovou chuťou, ktorá je o niečo sladšia a menej štipľavá, než bežná surová cibuľa.
Údenú cibuľu možno využiť mnohými spôsobmi, napríklad na dochutenie polievok, omáčok, marinád a dipov, šalátov a zeleninových pokrmov.