Najlepšie korenie na omáčky

Recepty na omáčky sú často súčasťou rodinného dedičstva a hlavne, žiadna omáčka nechutí tak, ako tá mamičkina. Chute omáčok bývajú zábavnou témou mnohých dámskych večierkov. Je až prekvapujúce, ako sa jednotlivé postupy napríklad pri bešameli môžu líšiť. Rôzne polotovary šetria síce čas, nie je ale nad vlastnou domácou kôprovou, cesnakovou alebo orientálnou omáčkou, ktorú pripravíte jednoducho napríklad z karí zmesí. Láska prechádza žalúdkom.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na omáčky

Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
barbecue korenie

barbecue korenie

Špeciálne vyladená zmes korenia s dymovou arómou na grilovanie všetkých druhov mäsa, rýb, ale na hranolky alebo pečené zemiaky. Zmiešaním tejto zmesi korenia s ...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Jalovcové bobule, modročierne plody borievky, sú plné aromatických silíc, ktoré im dodávajú typickú lesnú vôňu s tónmi borovice, živice a jemnej sladkosti....
bylinky do polievky

bylinky do polievky

Zmes korenia obsahuje tradičnú polievkovú koreňovú zeleninu s nezameniteľnou chuťou zeleru. Hodí sa ako do klasických polievok a omáčok, ktorým dodá príjemnú arómu, tak napr....
Café de Paris

Café de Paris

Legendárna jemná bylinková zmes je vynikajúca na prípravu syrových a smotanových omáčok, dresingov, bylinkového masla a mnohých ďalších pokrmov. Je ideálny pre ...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie z indickej oblasti Malabar je po celom svete tiež známe pod názvom tigrie korenie. To, že sa v tejto oblasti Indie takisto pestuje ďalší slávny k...
dlhé korenie

dlhé korenie

Dlhé korenie je výraznejší bratranec klasického čierneho korenia, no s jedinečným aromatickým profilom. Jeho chuť je nielen ostrá a korenistá, ale zároveň príje...
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Fenykel ako korenie sa používa predovšetkým do vianočného pečiva, perníka, koláčov, pudingov, do nakladanej zeleniny, zvlášť do červenej repy. Okrem kuchyne sa ...
guinejské korenie

guinejské korenie

Guinejské korenie nepochádza z korenovníka, ale zo zázvorovitej rastliny, ktorá je podobná tŕstia. Plody v podobe dlhého struku obsahujú malé čierne semená nepr...
gulášové korenie

gulášové korenie

Vďaka tejto pikatnej a jemnej zmesi je príprava guláša či gulášovej polievky naozaj jednoduchá. Keďže obsahuje cibuľu a múku na zahustenie, stačí už iba mäso, v...
horčica

horčica

Horčičné semienko patrí medzi tie najnenápadnejšie, no zároveň najúčinnejšie koreniny v kuchyni. Má jemne horkosladkú chuť s postupne sa rozvíjajúcou pikantnosť...
hubové korenie

hubové korenie

Mierne štipľavá mletá zmes korenia s hríbmi. Ideálne do polievok, omáčok a pokrmov s hubami....
chilli

chilli

Chilli mleté BIO sú stredne pálivé jemne pomleté chilli papričky rôznych exotických druhov, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach....
chilli Jalapeno

chilli Jalapeno

Tieto jemne mleté chipotle sú červené chilli papričky jalapeño s charakteristickou dymovou arómou, ktorá dodá vašim pokrmom príjemne údenú pikantnú chuť....
chren

chren

Sušený mletý chren si zachováva svoju typickú štipľavosť a výrazné aróma, vďaka ktorým dokáže skvele podčiarknuť chuť jedla. Oproti čerstvému má výhodu v dlhšej...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
kajenské korenie

kajenské korenie

Kajenské korenie (niekedy sa tiež píše cayenské, kayenské) sú mleté chilli papričky rodu cayenne, ktoré majú strednú pálivosť (30 000–80 000 SHU) a príjemný dymový nádych....
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je korenie s veľmi ľahkou delikátnou vôňou aj chuťou. Pochádza zo stromu Kari, ktorý rastie v juhozápadnej Ázii. Pozor na zámenu tohto koreni...
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
kôpor

kôpor

Tieto vrcholové lístky kôpru, jemne sušené a drvené, si zachovávajú plnú chuť a vôňu čerstvej bylinky. Vďaka tomu ho môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor, al...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
korenie Berbere

korenie Berbere

Tradičná etiópska zmes korenia na prípravu pikantných jedál, predovšetkým pri ochutení pečeného a grilovaného mäsa, dusenej a pečenej zeleniny, varení ryže aleb...
korenie chmeli-suneli

korenie chmeli-suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
korenie Maharani Masála

korenie Maharani Masála

Jemnejšia indická zmes, ktorá sa skvele hodí k pokrmom z paradajok, zelenine, polievkam, omáčkam, šošovke a ďalším....
korenie na chakalaku

korenie na chakalaku

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
korenie na Chicken Tikka Masála

korenie na Chicken Tikka Masála

Pre tých, ktorí milujú indickú kuchyňu, je Chicken Tikka Masála pokrmom, ktorý netreba predstavovať. Táto klasika si našla cestu do srdca svetovej gastronómie v...
korenie na kari

korenie na kari

Silne štipľavé karí thajského typu na mäsové a zeleninové zmesi, zeleninové polievky, ryža, cestoviny, strukoviny, kura, králika alebo ryby....
korenie na šaláty po taliansky

korenie na šaláty po taliansky

Zmes korenia na prípravu šalátov, ale aj na dochutenie cestovín alebo paradajkových omáčok....
koreňová zelenina

koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
koriander

koriander

Sušené drvené listy koriandra v kuchyni nahradí čerstvý koriander, ktorý je u nás horšie dostupný. Jednu lyžicu sušených listov koriandra použite namiesto hrsti...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je kľúčovou zložkou tradičnej indickej kuchyne a je cenená pre svoju schopnosť obohatiť jedlá o nezameniteľnú chuť a farbu....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
masála

masála

Stačí namarinovať kuracie kúsky, krídla alebo stehná v zmesi jogurtu a korenia. Potom grilujte alebo pečte, aby ste získali lahodný pokrm, ktorý je vo vnútri kr...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
pálivá paprika

pálivá paprika

Mletá pálivá paprika sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok a gulášov, ale aj ako efe...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Použitie citrusov v rôznych receptoch nie je žiadna novinka. Ale sušená mletá pomarančová kôra je skvelý spôsob, ako si túto sviežu chuť užiť kedykoľvek, bez nu...
pracharanda

pracharanda

Vyvážená zeleninová zmes typu Vegeta, ktorá neobsahuje glutaman ani žiadne ďalšie chemické prísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomôže Vám vylepšiť každú polievku...
rasca

rasca

Rasca je tradičné korenie, ktoré patrí na český stôl rovnako neodmysliteľne ako chlieb či pečené mäso. Má výraznú korenistú chuť s jemne orieškovým, citrusovým ...
sladká paprika

sladká paprika

Maďarská paprika je legendou európskej kuchyne. Žiadny iný druh papriky nedodá gulášu, polievkam alebo domácim klobásam takú chuť a farbu. A táto konkrétna papr...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
šafran

šafran

Šafran je kráľom korenín – nielen pre svoju jedinečnú chuť a vôňu, ale aj preto, že jeho zber je nesmierne náročný. Každé vlákno, teda sušená blizna šafranu sia...
škorica

škorica

Táto mletá škorica sa vyrába zo sušenej kôry škoricovníka pestovaného v Indonézii. Na rozdiel od škorice cejlónskej je jej chuť ostrejšia až štipľavá....
ticinské korenie

ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
toskánske korenie

toskánske korenie

Zmes korenia talianskej kuchyne na mäso, cestoviny či rajskú omáčku....
Trstinový cukr údený

Trstinový cukr údený

8 dní údený trstinový cukor vás príjemne prekvapí v barbecue omáčkach, šalátoch a rôznych mäsových pokrmoch. Vyskúšajte týmto údeným cukrom ozdobiť zmrzlinu ale...
zelené korenie

zelené korenie

Celé zelené korenie si uchováva svoju prirodzenú sviežosť a jemne trávnatú arómu, ktorá sa pri varení postupne rozvíja. Jeho príjemná ostrosť s ľahkým citrusový...
zeler

zeler

Keď sa povie zeler, väčšina ľudí si predstaví polievkovú zeleninu alebo zelerovú vňať v debničke so zeleninou. Lenže sušený zelerový list je úplne iná liga – ko...