Najlepšie korenie na hydinu

Krásne prepečené kuriatko s lahodnou kôrkou, krídielko alebo stehienko alebo ostatnú pernatú hydinu na nepreberné množstvo spôsobov a variantov ľahko zvládnete s ponúkaným vždy čerstvým korením. Stačí si vybrať správny druh alebo rovno koreniacu zmes a zvoliť spôsob úpravy od grilovania, vyprážania po varení a dusení. Ako kúzelnou paličkou vyčarujete orientálnu lahôdku alebo klasickú babičkinu pečienku. Jedna z najobľúbenejších koreniacich zmesí je garam masala, ktorá by rozhodne nemala chýbať vo vašich korenkách.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na hydinu

adžika

adžika

Obľúbené korenie pôvodom z Gruzínska je skvelé na pečené a grilované mäso alebo na ochutenie mletého mäsa a rýb. Ojedinelú chuť dodá zelenine či tofu a ďalším v...
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenín dodáte svojim jedlám autentickú chuť ázijskej kuchyne jednoducho a rýchlo – ako z pravého ázijského bistra!...
Baharat

Baharat

Baharat je korenie, ktoré vystihuje podstatu perzskej kuchyne, kde sa používa na ryžu, zeleninu, mäso aj exotické omáčky....
Bambova bylinková soľ

Bambova bylinková soľ

Koreniaca zmes na ochutenie polievok, zeleninových šalátov, nátierok, dressingov, omáčok, ryže, strukovín, pokrmov z vajec, zemiakov či hydiny a rýb....
barbecue korenie

barbecue korenie

Táto klasická hrubozrnná zmes korenia predstavuje základ pre najrôznejšie spôsoby prípravy mäsa. Možno ju použiť priamo na mäso pri závere grilovania alebo ako ...
Café de Paris

Café de Paris

Legendárna jemná bylinková zmes je vynikajúca na prípravu syrových a smotanových omáčok, dresingov, bylinkového masla a mnohých ďalších pokrmov. Je ideálny pre ...
Cajunské korenie

Cajunské korenie

Okrem tradičných cajunských receptov je toto korenie ideálne na grilovanie, pečené kuracie krídla, chili con carne alebo fazuľa so slaninou....
cesnak

cesnak

Cesnak je základ dobrého varenia, ale priznajme si – niekedy sa nám jednoducho nechce lúpať, krájať ani drviť. Granulovaný cesnak vyrieši všetky tieto problémy za vás....
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľa

cibuľa

Že je cibuľa v našej kuchyni nenahraditeľná asi bude odmietať málokto. Čerstvou cibuľu nám môže ľahko nahradiť granulovaná sušená verzia, a vďaka nej tak pri va...
cibuľové korenie

cibuľové korenie

Kombinácia cibule a korenia napovedá, že toto korenie si skvele rozumie s pečeným aj grilovaným mäsom ako sú steaky, bifteky, ryby, hydina alebo zver....
citrónová kôra

citrónová kôra

Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výbo...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
čierne korenie

čierne korenie

Jemne pikantná, výrazná chuť a bohaté aróma robia z čierneho korenia úplnú nevyhnutnosť v každej kuchyni. Na rozdiel od celého alebo drveného korenia sa jemne m...
Detenické stredoveké korenie

Detenické stredoveké korenie

Premeňte svoj jedálenský stôl na stredovekú krčmu pomocou tejto špeciálnej zmesi korenia na prípravu jemne štipľavej marinády na grilované kuracie stehienka alebo krídielka....
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Jemné kryštáliky morskej soli Fleur de sel sú zmiešané s upraženou zmesou korenia na grilovanie podľa tradičnej receptúry z ostrova Réunion. Dymová aróma tejto ...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Ak hľadáte výraznú červenú farbu a jemne sladkú paprikovú chuť, ale nechcete ostré chilli, táto hrubo drvená červená paprika je ideálna voľba. Má krásnu sýtu fa...
grilovacie korenie

grilovacie korenie

Amazonia je príjemná a vďaka dvom druhom korenia aj ľahko pikantná zmes korenia na grilovanie steakov a pečenie alebo ražnenie ďalších druhov mäsa....
Grilovacie korenie Klasik

Grilovacie korenie Klasik

Klasická vyvážená zmes korenia, byliniek a soli určená na rýchle a jednoduché grilovanie každého mäsa, hodí sa aj na zeleninu....
Grilovacie korenie nepálivé

Grilovacie korenie nepálivé

Radi si vychutnáte príjemne okorenené grilované mäso a nechcete, aby vám pri tom zhorela pusa? Alebo máte deti, ktoré si tiež chcú užiť parádne grilovačky, ale ...
Harissa

Harissa

Pôvodom tuniské ostré korenie sa používa na ochutenie pečeného mäsa, dusenej aj grilovanej zeleniny, pri príprave kuskusu, ryže, polievok, omáčok, strukovín a z...
horčica

horčica

Mletá biela horčica je skvelý spôsob, ako získať intenzívnu chuť horčičných semienok bez potreby ich drvenia. Jemný prášok sa rýchlo spojí s tekutinami a okamži...
chilli

chilli

Nie len mexická, indická či thajská kuchyňa sa nezaobíde bez chilli. Pre mnohých z nás patria chilli papričky medzi najdôležitejšie koreniny v kuchyni – či už v...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté chilli papričky habanero sú najlepšou voľbou, keď chcete ostrú, rovnomerne rozloženú pálivosť v celom jedle. Majú výrazne pálivú chuť s ovocnými tón...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
kampotské korenie

kampotské korenie

Kampotské červené korenie je jedinečné svojím sýtym odtieňom a ovocnou chuťou, ktorá v kuchyni neprehliadnuteľne vyniká. Na rozdiel od čierneho alebo bieleho ko...
kardamóm

kardamóm

Plody byliny kardamovníka obyčajného (zelené zrná) obsahujú semená a sú vysoko ceneným korením. Kardamóm (tiež nesprávne kardamón) chutí korenisto a sladkasto, akoby citrónovo....
kari

kari

Jedna z najobľúbenejších variantov karí anglického typu, ktorá je vhodná predovšetkým na mäsové a zeleninové zmesi, zeleninové polievky, ryže, cestoviny, struko...
korenie

korenie

Verbena korenie je rozhodne jedným z najviac fascinujúcich korení v južnej Ázii. Keď otvoríte vrecko s korením verbena, jeho malé bobule vás okúzlia úžasnou jem...
Korenie Andaliman

Korenie Andaliman

Andalimanské korenie je vzácnou a výraznou rastlinou, ktorá pochádza z oblasti severnej Sumatra v Indonézii. Toto korenie, často označované tiež ako Batak koren...
korenie barbecue

korenie barbecue

Rozpáľte svoje chuťové poháriky s touto našou horúcou zmesou korenia na kuracie krídelká, ktorá je starostlivo vytvorená tak, aby do vašich kulinárskych dobrodr...
korenie Exotická mágia

korenie Exotická mágia

Hľadáte zmes korenia, ktorá dodá vašim pokrmom nevšedný exotický nádych? Táto unikátna zmes korenia spája sladkosť jahodového a mangového prášku, jemnú koreneno...
Korenie farebné

Korenie farebné

Klasická zmes červeného, zeleného, čierneho a bieleho korenia je obohatená o sečuánske korenie. Sečuánske korenie je jedno z najstarších čínskych korení s príje...
korenie na divinu

korenie na divinu

Tradičná česká zmes korenia na pečené mäso aj minútky s chuťou divočiny....
korenie na garam masála

korenie na garam masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
korenie na hus a kačicu

korenie na hus a kačicu

Zmes korenia a byliniek na prípravu omáčok alebo náplní do pečenej hydiny a mäsa s vysokým obsahom tuku....
korenie na chakalaku

korenie na chakalaku

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
korenie na Chicken Tikka Masála

korenie na Chicken Tikka Masála

Pre tých, ktorí milujú indickú kuchyňu, je Chicken Tikka Masála pokrmom, ktorý netreba predstavovať. Táto klasika si našla cestu do srdca svetovej gastronómie v...
korenie na kari

korenie na kari

Silne štipľavé karí thajského typu na mäsové a zeleninové zmesi, zeleninové polievky, ryža, cestoviny, strukoviny, kura, králika alebo ryby....
korenie na kura

korenie na kura

Zmes korenia bez soli na ochutenie pečeného, duseného alebo grilovaného kuriatka....
korenie na martinskú hus

korenie na martinskú hus

Táto zmes korenia je výborná na prípravu pečenej husi, tradičného pokrmu českej kuchyne. Zmes obsahuje korenie, ktoré nielen skvele ochutí, ale aj pomáha s tráv...
korenie na paellu

korenie na paellu

Zmes nielen na španielsku paellu, ale na ďalšie pokrmy s ryžou, na ryby, mäso, rizoto, dusenú zeleninu, cestoviny a zeleninové šaláty....
korenie Nasi goreng

korenie Nasi goreng

Neostrá zmes korenia nielen na prípravu tradičnej indonézskej vyprážanej ryže s kuraťom, ale aj na ochutenie pohánky alebo dusenej zeleniny....
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
kubebové korenie

kubebové korenie

Plody kubebového korenia sú malé zelené bobule, ktoré sa, podobne ako u čierneho korenia, po zbere sušia na slnku, až ich šupka sčernie. Avšak na rozdiel od čie...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je kľúčovou zložkou tradičnej indickej kuchyne a je cenená pre svoju schopnosť obohatiť jedlá o nezameniteľnú chuť a farbu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
mandarínková kôra

mandarínková kôra

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme p...
masála

masála

Stačí namarinovať kuracie kúsky, krídla alebo stehná v zmesi jogurtu a korenia. Potom grilujte alebo pečte, aby ste získali lahodný pokrm, ktorý je vo vnútri kr...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
Orientálne korenie

Orientálne korenie

Toto orientálne korenie je jemne pikantná zmes, ktorá dodá vašim pokrmom charakteristickú arómu a chuť inšpirovanú kuchyňami Blízkeho a Stredného východu....
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto paprika sa získava zo starostlivo vybraných pálivých paprík, ktoré sa pomaly sušia a údia na bukovom dreve. Vďaka tomuto procesu sa v nich rozvinie hlboké ...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Obzvlášť v čínskej kuchyni má pomarančová kôra a jej chuť prakticky nezastupiteľnú úlohu. Nájdeme ju v receptoch na omáčky, marinády i polievky a samozrejme v m...
provensálske korenie

provensálske korenie

Zmes byliniek obíbených vo francúzskej Provence, ktorá sa hojne používa predovšetkým na korenenie všetkých druhov mäsa, ale aj na dusenú zeleninu, omáčky, cesto...
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na prvé privoňanie typicky exotická zmes korenia zo severnej Afriky. To, čo je pre Indiu karí, je pre Maroko Ras el Hanout....
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
rímska rasca

rímska rasca

Rímska rasca (po anglicky cumin) je nepostrádateľná v indickej, arabskej aj mexickej kuchyni. Nájdete ju v karí, garam masale, chilli zmesiach, kebabe či pilafe...
rozmarín

rozmarín

Rozmarín je vždyzelená liečivá rastlina a tiež veľmi aromatické silné korenie (využívajú sa úzke listy, ktoré vyzerajú skôr ako ihličky). Typickú príchuť dáva j...
Sambal

Sambal

Veľmi ostrá zmes korenia, pôvodom zo Západnej Indie, ktorá sa hodí sa na grilovanie, pečenie do omáčok, ale aj na rezne alebo k zelenine. Dobre sa vyníma na sto...
sečuánske korenie

sečuánske korenie

Sečuánske korenie je jedno z najvýraznejších a najzaujímavejších ázijských korenín. Hoci sa mu hovorí korenie, v skutočnosti nejde o plod korenia pravého, ale o...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
sladká paprika

sladká paprika

Sýto červená farba, nasladlá chuť a príjemná vôňa papriky sú základom toľkých receptov, že by sme ich ani nespočítali. Paprika vzniká zo sušených strukov, ktoré...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
šafran

šafran

Šafran je kráľom korenín – nielen pre svoju jedinečnú chuť a vôňu, ale aj preto, že jeho zber je nesmierne náročný. Každé vlákno, teda sušená blizna šafranu sia...
škorica

škorica

Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale ide o sušené, nezrelé plody škoricovníka (Cinnamomum cassia). Tento názov korenia získalo pre svoj vzhľad, ktorý...
Talianske bylinky

Talianske bylinky

Doprajte si aromatickú esenciu talianskej kuchyne s našou vynikajúcou zmesou korenia Talianskej bylinky. Toto trio chutí, vytvorené z rozmarínu, bazalky a orega...
tasmánske korenie

tasmánske korenie

Tasmánske horské korenie je austrálska špecialita pochádzajúca z divoko rastúcej rastliny. V dávnych dobách sa v Austrálii používal ako náhrada klasického koren...
tymian

tymian

Tymián sa používa pre svoju výraznú chuť i vôňu samostatne alebo ako súčasť zmesí korenia na ryby, hydinu, zverinu a do sekanej. Tip pre Vás: zmiešajte tymián s...
zázvor

zázvor

Zázvor je korenie získavané z podzemkov rastliny zázvoru lekárskeho. Používa sa predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni do slaných aj sladkých pokrmov....
zelené kari

zelené kari

S touto zmesou korenia objavíte chuť legendárneho thajského kuracieho alebo vegetariánskeho zeleného karí....