Kombinácia vysoko kvalitného čierneho korenia so single malt whiskey rozhodne patrí k tým chuťovým zážitkom, ktoré obohatia váš gastronomický život.
Táto kulinárska rarita vzniká namočením čierneho korenia na niekoľko týždňov do whiskey z brandenburgskej pálenice, ktorá zrela v dubovom sude. Vďaka tomuto spojeniu sa zmierni ostrá chuť čierneho korenia a objaví sa jemne dymová aróma získaná z whiskey.
Čierne korenie s whiskey sa hodí najmä napr. na carpaccio, syry, zrelé ovocie, tmavé mäso a zverinu. Aby boli zachované všetky jemné chute tohto korenia, odporúčame ho aplikovať tesne pred podávaním najlepšie pomletím v mlynčeku na korenie alebo podrveným v mažiari pre dokonalé uvoľnenie výnimočnej arómy.
Obsah alkoholu v čiernom korení s whisky je do 2 %.