Čierne korenie s whiskey / Mlynčeky a mažiare

Kombinácia vysoko kvalitného čierneho korenia so single malt whiskey rozhodne patrí k tým chuťovým zážitkom, ktoré obohatia váš gastronomický život.

Táto kulinárska rarita vzniká namočením čierneho korenia na niekoľko týždňov do whiskey z brandenburgskej pálenice, ktorá zrela v dubovom sude. Vďaka tomuto spojeniu sa zmierni ostrá chuť čierneho korenia a objaví sa jemne dymová aróma získaná z whiskey.

Čierne korenie s whiskey sa hodí najmä napr. na carpaccio, syry, zrelé ovocie, tmavé mäso a zverinu. Aby boli zachované všetky jemné chute tohto korenia, odporúčame ho aplikovať tesne pred podávaním najlepšie pomletím v mlynčeku na korenie alebo podrveným v mažiari pre dokonalé uvoľnenie výnimočnej arómy.

Obsah alkoholu v čiernom korení s whisky je do 2 %.

Zloženie čierneho korenia s whisky
Krajina pôvodu Nemecko
Čierne korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa čierne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa čierne korenie väčšinou používa