Najlepšie korenie na vegetariánske jedlá

Na zeleninové a bezmäsité vegetariánske alebo vegánske jedlá možno použiť všetky korenia nášho sortimentu. Z ponuky by sme radi odporučili najmä karí zmesi a harissu, ktorá sa výborne hodí k tofu alebo seitanu. Jednotlivé korenia môžete kombinovať a zmeniť chuť obľúbených strukovinových nátierok a zálievok na šaláty. Farebné variácie s obyčajným humussom, ktorý je navyše zdravý, lahodí oku a výborne chutí. Zaujímavá je zmes korenia Čarodejnica s pálivo sladkou chuťou, ktorá sa hodí napríklad aj na posypanie ovocných kúskov manga alebo ananásu.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na vegetariánske jedlá

adžika

adžika

Obľúbené korenie pôvodom z Gruzínska je skvelé na pečené a grilované mäso alebo na ochutenie mletého mäsa a rýb. Ojedinelú chuť dodá zelenine či tofu a ďalším v...
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Talianske stredne ostré korenie na špagety aj iné cestoviny, pizzu, šaláty, grilovanú zeleninu alebo do marinád na grilované mäso....
americké zemiaky

americké zemiaky

Korenie nielen na klasické americké zemiaky, ale skvele tiež dochutí zemiaky vyprážané, hranolky alebo domáce zemiakové lupienky....
arabské korenie

arabské korenie

Mierne ostré korenie vhodné najmä pre pečené, grilované a mleté mäsa. Tiež je výborné na dochutenie grilovanej a dusenej zeleniny, kuskusu, strukovín, sójových ...
Ázijské bistro BIO

Ázijské bistro BIO

Vďaka tejto originálnej zmesi korenín dodáte svojim jedlám autentickú chuť ázijskej kuchyne jednoducho a rýchlo – ako z pravého ázijského bistra!...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
Bambova bylinková soľ

Bambova bylinková soľ

Koreniaca zmes na ochutenie polievok, zeleninových šalátov, nátierok, dressingov, omáčok, ryže, strukovín, pokrmov z vajec, zemiakov či hydiny a rýb....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Jalovcové bobule, modročierne plody borievky, sú plné aromatických silíc, ktoré im dodávajú typickú lesnú vôňu s tónmi borovice, živice a jemnej sladkosti....
bruschetta

bruschetta

Sušená zmes paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek na bruschette. Správna výslovnosť je brúska, ale v Čechách je známa tiež pod názvom brušeta....
bylinkové maslo

bylinkové maslo

Bylinkové maslo ľahko pripravíme rozotrením kocky masla do hladka s touto zmesou korenia. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ. Hotové bylinkové maslo je skve...
bylinky do polievky

bylinky do polievky

Zmes korenia obsahuje tradičnú polievkovú koreňovú zeleninu s nezameniteľnou chuťou zeleru. Hodí sa ako do klasických polievok a omáčok, ktorým dodá príjemnú arómu, tak napr....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cesnakové korenie

cesnakové korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
černucha

černucha

Černucha, známa aj ako čierna rasca, je taký nenápadný zázrak v kuchyni. Malé čierne semienka majú jemne korenistú, mierne horkastú a ľahko pikantnú chuť, ktorá...
Čertovo lajno s kurkumou

Čertovo lajno s kurkumou

Hlavnou zložkou tejto zmesi je asafoetida, čo je živica z koreňov tropických stromov rodu Ferula. Pre svoju veľmi špecifickú vôňu sa odporúča ju používať vo veľ...
čierna soľ

čierna soľ

Čierna soľ, v Indii nazývaná Kala Namak, je prírodná nerafinovaná soľ s vysokým obsahom minerálov a železa. Aj keď sa jej hovorí čierna, jej farba je skôr ružov...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
čubrica

čubrica

Obľúbená bulharská zmes byliniek, ktorá sa používa na strukoviny, zapekanú zeleninu, mleté mäso, ryby, polievky, nátierky a pokrmov pripravovaných na grile....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Jemné kryštáliky morskej soli Fleur de sel sú zmiešané s upraženou zmesou korenia na grilovanie podľa tradičnej receptúry z ostrova Réunion. Dymová aróma tejto ...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Ak hľadáte výraznú červenú farbu a jemne sladkú paprikovú chuť, ale nechcete ostré chilli, táto hrubo drvená červená paprika je ideálna voľba. Má krásnu sýtu fa...
grilovaný syr

grilovaný syr

Toto korenie môžete použiť ako na klasický grilovaný hermelín, tak aj na ďalšie druhy syrov ako napr. na feta alebo napríklad obľúbené olomoucké syrečky....
guinejské korenie

guinejské korenie

Guinejské korenie nepochádza z korenovníka, ale zo zázvorovitej rastliny, ktorá je podobná tŕstia. Plody v podobe dlhého struku obsahujú malé čierne semená nepr...
Harissa

Harissa

Pôvodom tuniské ostré korenie sa používa na ochutenie pečeného mäsa, dusenej aj grilovanej zeleniny, pri príprave kuskusu, ryže, polievok, omáčok, strukovín a z...
horčica

horčica

Horčičné semienko patrí medzi tie najnenápadnejšie, no zároveň najúčinnejšie koreniny v kuchyni. Má jemne horkosladkú chuť s postupne sa rozvíjajúcou pikantnosť...
hubové korenie

hubové korenie

Po krásnom výlete do lesa nie je nič lepšie ako si pripraviť vynikajúcuhubovú smaženicu. Táto špeciálne pripravená zmes korenia na huby dokonale zvýrazní chuť č...
chilli

chilli

Nie len mexická, indická či thajská kuchyňa sa nezaobíde bez chilli. Pre mnohých z nás patria chilli papričky medzi najdôležitejšie koreniny v kuchyni – či už v...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
Kari

Kari

Neostrá zmes korenia karí, ktorá sa hodí na prípravu mäsových a zeleninových zmesí, na kura, králika či ryby aj na ochutenie ryže, cestovín a strukovín alebo do...
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je korenie s veľmi ľahkou delikátnou vôňou aj chuťou. Pochádza zo stromu Kari, ktorý rastie v juhozápadnej Ázii. Pozor na zámenu tohto koreni...
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
kôpor

kôpor

Tieto vrcholové lístky kôpru, jemne sušené a drvené, si zachovávajú plnú chuť a vôňu čerstvej bylinky. Vďaka tomu ho môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor, al...
korenie

korenie

Grapefruitové vysokohorské korenie patrí k jednému z najvzácnejších korení sveta. Rastie divoko v odľahlých oblastiach na úpätí Himalájí a jeho zber je namáhavá...
korenie Berbere

korenie Berbere

Tradičná etiópska zmes korenia na prípravu pikantných jedál, predovšetkým pri ochutení pečeného a grilovaného mäsa, dusenej a pečenej zeleniny, varení ryže aleb...
korenie Exotická mágia

korenie Exotická mágia

Hľadáte zmes korenia, ktorá dodá vašim pokrmom nevšedný exotický nádych? Táto unikátna zmes korenia spája sladkosť jahodového a mangového prášku, jemnú koreneno...
korenie chmeli-suneli

korenie chmeli-suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
korenie kuskus

korenie kuskus

Kuskus je tradičná severoafrická príloha z pšeničnej krupice, ktorá na tanieri funguje podobne ako ryža či bulgur. Je rýchlo hotový, krásne nasaje chute korenia...
korenie Maharani Masála

korenie Maharani Masála

Jemnejšia indická zmes, ktorá sa skvele hodí k pokrmom z paradajok, zelenine, polievkam, omáčkam, šošovke a ďalším....
korenie na barbecue

korenie na barbecue

Portugalský výraz Churrasco nie je len slávny kulinársky termín, ale aj uctievaná grilovacia tradícia....
korenie na Biryani Masala

korenie na Biryani Masala

Pálivá zmes korenia na prípravu indického Biryani a ďalších exotických receptov. Ideálne pre hovädzie alebo jahňacie mäso, krevety a morské plody, ryžu alebo šošovku....
korenie na bylinkové zemiaky

korenie na bylinkové zemiaky

Bylinková zmes korenia vhodná do zemiakových pokrmov a príloh akou sú zapekané alebo šťouchané zemiaky či zemiaková kaša....
korenie na cukety

korenie na cukety

Toto korenie na cukety je ideálnou zmesou, ktorá dodá tejto zelenine sviežu a neodolateľnú chuť....
korenie na garam masála

korenie na garam masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
korenie na grilovanú zeleninu

korenie na grilovanú zeleninu

Klasické ingrediencie ako je paprika, cibuľa a cesnak sú zmiešané s ďalšími bylinkami a vytvárajú výnimočnú chuť, ktoré dodáva miernu pikantnosť chilli so zázvo...
korenie na hamburgery

korenie na hamburgery

Kombinácie chrumkavej cibuľky, štipľavej horčice, papriky a ďalšieho korenia vedú k intenzívne pikantnej a aromatickej chuti s dymovou arómou pre exkluzívny hamburger....
korenie na hummus

korenie na hummus

Špeciálna zmes korenia, ktorá vášmu hummusu dodá pravú chuť orientálnej kuchyne. Korenie môžete použiť ako do klasického hummusu z cícera, tak aj do rôznych alt...
korenie na chakalaku

korenie na chakalaku

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
korenie na chili con carne

korenie na chili con carne

Špeciálna pikantná zmes korenia na jedno z najslávnejších texasko-mexických jedál. Chili con carne po španielsky znamená chilli s mäsom a jedná sa o pálivý pokr...
korenie na kari

korenie na kari

Maurícius je známy pre svoju bohatú a rozmanitú kuchyňu s vplyvmi z Indie, Číny, Európy a Afriky vytvárajú jedinečnú zmes chutí, ktorá je stelesnením tunajšej kultúry....
korenie na Raclette a Fondue

korenie na Raclette a Fondue

Zmes korenia špeciálne pripravená na ochutenie syrových pokrmov ako je Raclette alebo Fondue. ale aj syrové sendviče alebo vegetariánske pokrmy so syrom....
korenie na ratatouille

korenie na ratatouille

Hrubo namletá zmes korenia je vhodná nielen do francúzskeho variantu nášho leča alebo inej dusenej zeleniny, ale aj na ochutenie a dekoráciu pečenej alebo grilovanej zeleniny....
korenie na ružičkový kel

korenie na ružičkový kel

Máte radi ružičkový kel, ale chcete ho dodať niečo navyše? Táto zmes korenia na ružičkový kel prináša zaujímavú kombináciu chutí, ktorá premení túto zeleninu na...
korenie na syry a tvaroh

korenie na syry a tvaroh

Dajte syru alebo tvarohu novú chuť byliniek a korenia. Jednoducho syr posypte zmesou korenia. Vhodné aj na grilovanie syrov. Stačí korenie zmiešať s olivovým ol...
korenie na tzatziki

korenie na tzatziki

Korenie, ktoré sa v gréckej kuchyni používa na ochutenie nielen šalátov s jogurtovou zálievkou, ale aj ďalších zeleninových šalátov....
korenie na zemiakové placky

korenie na zemiakové placky

Tradičná česká zmes korenia na ochutenie zemiakových plaviek, polievok a iných zemiakových pokrmov....
korenie Nasi goreng

korenie Nasi goreng

Neostrá zmes korenia nielen na prípravu tradičnej indonézskej vyprážanej ryže s kuraťom, ale aj na ochutenie pohánky alebo dusenej zeleniny....
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
koreňová zelenina

koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ak existuje korenie, ktoré vonia ako poctivý domáci vývar, tak je to práve ligurček. Jeho silná, jemne korenistá vôňa dokáže vytvoriť naozaj čarovnú chuť....
majorán

majorán

Keď sa povie majorán, väčšina z nás si hneď vybaví zemiakové placky, zabíjačkové dobroty alebo poctivú zemiakovú polievku. Táto aromatická bylinka má však oveľa...
mangový prášok

mangový prášok

Sušený pomletý mangový prášok, alebo ako sa mu v Indii hovorí amchur, je tajnou zbraňou miestnych kuchárov. Dodáva jedlám jemnú ovocnú kyslosť, ktorá krásne zvý...
masála

masála

Stačí namarinovať kuracie kúsky, krídla alebo stehná v zmesi jogurtu a korenia. Potom grilujte alebo pečte, aby ste získali lahodný pokrm, ktorý je vo vnútri kr...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Táto bylinka spája príjemnú cesnakovú chuť s jemnou korenistosťou, no na rozdiel od klasického cesnaku nie je taká prenikavá. Je skvelou voľbou pre každého, kto...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
morská sol so zeleným čajom

morská sol so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
nové korenie

nové korenie

Tieto malé guľôčky nesú prezývku jamajské korenie a niet sa čomu čudovať. Majú v sebe chuť trochu ako klinčeky, trochu ako škorica, jemne ako korenie a množstvo...
oregano

oregano

Hneď ako sa povie oregano, vybaví sa nám vôňa stredomorskej kuchyne, najmä tej talianskej. Bez neho by pizza nebola pizza, cestoviny by postrádali ten správny š...
pálivá paprika

pálivá paprika

Táto paprika sa získava zo starostlivo vybraných pálivých paprík, ktoré sa pomaly sušia a údia na bukovom dreve. Vďaka tomuto procesu sa v nich rozvinie hlboké ...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Použitie citrusov v rôznych receptoch nie je žiadna novinka. Ale sušená mletá pomarančová kôra je skvelý spôsob, ako si túto sviežu chuť užiť kedykoľvek, bez nu...
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na prvé privoňanie typicky exotická zmes korenia zo severnej Afriky. To, čo je pre Indiu karí, je pre Maroko Ras el Hanout....
rasca

rasca

Rasca je korenie, bez ktorého by slovenská kuchyňa nebola tým, čím je. Má výraznú korenistú chuť s jemnými tónmi orieškov, citrusov a anízu, ktorá sa krásne roz...
Sambal

Sambal

Veľmi ostrá zmes korenia, pôvodom zo Západnej Indie, ktorá sa hodí sa na grilovanie, pečenie do omáčok, ale aj na rezne alebo k zelenine. Dobre sa vyníma na sto...
senovka

senovka

Ak milujete vône indickej, arabskej alebo severoafrickej kuchyne, s pískavicou ste sa už určite stretli. Možno ste ju poznali pod názvom fenugreek alebo grécke ...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika sa udí na dubovom dreve tradičnou metódou, ktorá jej dodáva intenzívne dymové aróma a prirodzene sladkastú chuť. Je ideálna do jedál, kde chcete vy...
sumah

sumah

Sumach je malý červený zázrak zo sušených plodov škumpy koželužskej, ktorý dokáže jedlu dodať sviežu kyslosť bez použitia citróna či octu. Arabská, turecká aj l...
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
ticinské korenie

ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
Tofu

Tofu

Zmes korenia, ktorá dodá tofu príjemnú exotickú chuť, ktorú si hneď zamilujete....
trebuľka

trebuľka

Kerblík je jedna z najjemnejších byliniek, ktorá v kuchyni dokáže vytvoriť krásne svieži a jemne nasladlý podtón s tónmi petržlenu a anízu. V porovnaní s čerstv...
údená morská soľ

údená morská soľ

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špeciali...
údená soľ

údená soľ

Použitím dymovej soli vykúzlite ako mávnutím kúzelného prútika domácu udiareň a pripravovaným jedlám dodáte arómu údeného mäsa. Dymová soľ sa používa napr....
vegetariánske korenie

vegetariánske korenie

Zmes korenia na prípravu varené, dusené, grilované alebo pečené zeleniny. Stačí pridať trochu tejto zmesi av okamihu máte na stole vynikajúcu bezmäsú pochúťku....
Zatar

Zatar

Arabský Zatar zmiešaný s olivovým olejom sa používa na ochutenie pečeného chleba....
zelené kari

zelené kari

S touto zmesou korenia objavíte chuť legendárneho thajského kuracieho alebo vegetariánskeho zeleného karí....
zeler

zeler

Celerové semienka majú podobnú aromatickú a zvieravú chuť ako ostatné časti zeleru. Ich pikantná, zemitá a horká chuť sa skvele hodí k paradajkám a ďalšej zelen...